Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Germanwings-familier sagsøger amerikansk pilotskole

Pilotskole i USA handlede hensynsløst, da den lod pilot med selvmordstanker få uddannelse, mener advokat.

Efter flystyrtet i marts sidste år er det kommet frem, at Andreas Lubitz gennem længere tid havde kæmpet med mentale problemer og selvmordstanker.
Efter flystyrtet i marts sidste år er det kommet frem, at Andreas Lubitz gennem længere tid havde kæmpet med mentale problemer og selvmordstanker.

New York: Pårørende til nogle af de ofre, der mistede livet ved Germanwings-styrtet i de franske alper sidste år, sagsøger nu en pilotskole i USA.

Skolen var med til at uddanne den andenpilot, som bevidst lod Germanwings-flyet styrte direkte ned i en bjergvæg 15. marts sidste år.

- Andreas Lubitz, den selvmordstruede pilot, skulle aldrig have haft lov at komme ind, siger advokat Brian Alexander om pilotskolen Airline Training Center Arizona (ATCA), hvor Lubitz modtog pilottræning i fem måneder i 2011.

Advokaten påpeger, at ATCA "ikke alene var uagtsom, men også skødesløs og endda hensynsløs", i og med at skolen ikke "opdagede Lubitz' alvorlige mentale sygdom".

Efter flystyrtet i marts sidste år er det kommet frem, at Lubitz gennem længere tid havde kæmpet med mentale problemer og selvmordstanker.

En af de læger, som den 27-årige andenpilot havde opsøgt to uger før flystyrtet, havde anbefalet, at han skulle lade sig indlægge på et psykiatrisk hospital.

På trods af, at han var blevet tilset af læger adskillige gange i de seneste år frem til ulykken sidste år, fik han alligevel lov at flyve.

På flyvningen fra Barcelona til Düsseldorf 15. marts 2015 låste han sig inde i cockpittet, da flyets kaptajn for en kort bemærkning var væk. Herefter styrede han med vilje flyet ind en bjergside i Frankrig.

Lubitz modtog træning på pilotskolen i Phoenix, Arizona, som - i lighed med flyselskabet Germanwings - er ejet af tyske Lufthansa.

Brian Alexander har sagsøgt skolen på vegne af 80 efterladte, hvis pårørende var blandt de 150 omkomne i flytragedien. Også advokatfirmaer i Tyskland, Holland og Storbritannien har tilsluttet sig sagsanlægget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.