Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

General vil skyde journalister for kritik af Thailands hær

Hvis journalister formidler kritik af militæret i Thailand, bør de henrettes, mener højtstående militærmand.

Arkivfoto: Siden 1932 har Thailand været udsat for 12 succesfulde kup. Det seneste var i 2014, da militæret væltede landets daværende leder, Yingluck Shinawatra.
Arkivfoto: Siden 1932 har Thailand været udsat for 12 succesfulde kup. Det seneste var i 2014, da militæret væltede landets daværende leder, Yingluck Shinawatra.

Et højtstående medlem af Thailands Nationale Reformråd har foreslået, at journalister skal dømmes til døden, hvis de offentliggør kritiske artikler om landets militær. Det rapporterer lokale medier ifølge Asian Correspondent.

General Thawatchai Samutsakhon nævnte dødsstraf i forbindelse med lanceringen af et lovforslag om mediers rettigheder og pressefrihed, oplyser Asian Correspondent.

Under en debat om lovudspillet refererede Thawatchai til udtalelser fremsat af Seripisut Temiyavet. Det er en tidligere ledende politimand, som for nylig fordømte militæret i interviews.

»Han har ingen respekt for militæret. Journalister, som bringer sådanne ting videre, bør henrettes ved skydning,« siger Thawatchai ifølge avisen Prachatai English.

Den omstridte medielov indfører et system med nye licenser for medierne, og der vil blive nedsat et råd med 15 medlemmer, som kan udstede eller afvise at udstede de nye licenser. Medier uden licenser vil blive idømt bøder eller deres journalister vil blive fængslet.

To af medlemmerne i de nye medieråd vil være fra regeringen.

Den thailandske premierminister, Prayuth Chan-ocha, siger, at medierne stadig er frie, og at regeringen ikke har grebet ind over for journalister hidtil.

Men alle større mediegrupper og organisationer i Thailand har ifølge lokale medier svoret, at de vil bekæmpe det nye lovudspil, hvis det bliver vedtaget.

Thailand, der siden 2014 har været styret af landets militærjunta, tog i sidste måned skridt i retning af et valg. Det skete, efter at landets nye konge har underskrevet en ny forfatning.

Men kritikere af militærjuntaen advarer om, at den nye forfatning stadig vil sikre landets generaler magt over politikken i Thailand mange år frem.

Siden 1932 har Thailand været udsat for 12 succesfulde kup. Det seneste var i 2014, da militæret væltede landets daværende leder, Yingluck Shinawatra.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.