Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

General: 900 fra IS er blevet dræbt i Mosul-offensiv

En amerikansk general anslår, at mellem 800 og 900 militante fra IS er dræbt under angreb på storby i Irak.

Kurdish peshmerga military vehicles are seen as they clear Fadiliya village in Nawaran, north of Mosul, as part of their offensive to drive Islamic State from Mosul, Iraq, October 26, 2016. Picture taken October 26, 2016. REUTERS/Ahmed Jadallah
Kurdish peshmerga military vehicles are seen as they clear Fadiliya village in Nawaran, north of Mosul, as part of their offensive to drive Islamic State from Mosul, Iraq, October 26, 2016. Picture taken October 26, 2016. REUTERS/Ahmed Jadallah

Bag. I løbet af ti dage er mellem 800 og 900 af Islamisk Stats radikale ekstremister blevet dræbt i og ved den irakiske storby Mosul, vurderer en amerikansk general.

- Blot i de operationer, som har fundet sted i den sidste halvanden uge i slaget om Mosul, anslår vi, at der er slået mellem 800 og 900 af Islamisk Stats krigere ihjel, siger general Joseph Votel.

Han leder det amerikanske militærs centralkommando.

Irakiske sikkerhedsstyrker og kurdiske peshmergakrigere rykker frem mod Mosul langs med flere akser, og de har gjort forholdsvist hurtige fremskridt.

Offensiven mod Iraks næststørste by efter Bagdad, begyndte for ti dage siden og har indtil nu været koncentreret om byer og landsbyer i oplandet til Mosul.

Modstanden kan blive mere massiv, efterhånden som de irakiske styrker rykker ind mod selve storbyen.

I tidligere amerikanske vurderinger er antallet af jihadister fra IS blevet anslået til mellem 3500 og 5000 i selve Mosul, mens op mod 2000 mand fra IS menes at være i regionen omkring byen.

Votel siger, at det er svært at få sikret oplysninger om antallet af IS-krigere, da de bevæger sig meget rundt i området.

IS har dog ikke længere mulighed for at køre i store kolonner, hvilket gør det sværere for jihadisterne at erstatte krigere, som falder på strategisk vigtige steder.

Koalitionen har tidligere understreget, at antallet af faldne fjender ikke er nogen målestok for effektiviteten under offensiven.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.