Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gazastribens eneste kraftværk har opbrugt brændstoflager

To millioner indbyggere i Gazastriben kan ikke regne med mere end 12 timers strøm om dagen.

Gazastribens eneste kraftværk er løbet tør for sit lager af brændstof. Arkivfoto. Scanpix/Mahmud Hams
Gazastribens eneste kraftværk er løbet tør for sit lager af brændstof. Arkivfoto. Scanpix/Mahmud Hams

Gazastribens eneste fungerende kraftværk er søndag løbet tør for brændstof, siger chefen for områdets elektricitetsleverandør til AFP.

Ifølge Samir Metir er hele lagret af brændstof i kraftværket brugt op. Lageret er købt med midler fra Qatar og Tyrkiet.

Det er ikke klart, hvornår det palæstinensiske territorium modtager mere brændstof, som de kan have på lager, lyder det fra Samir Metir.

Det skyldes uenigheder mellem elektricitetsleverandører i Gaza og de palæstinensiske autoriteter på Vestbredden.

Hamasbevægelsen fik kontrol over Gaza i 2007 fra den Ramallah-baserede Fatah-organisation ledet af den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas.

Parterne har ikke kunne nå til enighed om en aftale om elektricitet, og indbyggerne i Gaza har samtidig været underlagt en årelang blokade af forsyninger.

Brændstof til gazastribens to millioner indbyggere har været en langvarig kilde til konflikt, da de fleste hjem i Gaza i forvejen kun modtager to otte timers perioder med strøm om dagen, når kraftværket fungerer normalt.

I januar brød protester således ud over mangel på strøm, og Gazas sundhedsministerium advarede om alvorlige konsekvenser for patienter på landets hospitaler.

Lige nu kan indbyggere i Gaza forvente at være nede på to seks timers perioder med strøm om dagen, lyder det fra Samir Metir.

Det inkluderer strøm, som bliver købt fra Israel og Egypten.

Der bor knap to millioner mennesker i enklaven i Gazastriben, som ligger klemt inde mellem Israel, Egypten og Middelhavet.

Ifølge FN og Verdensbanken har den israelske blokade mod Gazastriben lammet al eksport været ødelæggende for økonomien.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.