Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

G7-lederne samlede tropperne, men løste ikke handelskrise

G7-topmøde i Canada slutter med fælles erklæring, men der skal arbejdes på konflikt mellem USA og andre lande.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, læner sig ind over bordet for at tale med USA's præsident, Donald Trump, på andendagen af G7-topmødet i Canada. Handout/Reuters
Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, læner sig ind over bordet for at tale med USA's præsident, Donald Trump, på andendagen af G7-topmødet i Canada. Handout/Reuters

La Malbaie, Canada. Samtlige syv ledere i G7-gruppen har underskrevet et fælles slutdokument efter to dages topmøde i Canada.

Det meddeler den canadiske premierminister, Justin Trudeau.

Mødet har ellers været præget af uoverensstemmelser på handelsområdet, efter at USA har indført told på visse varer.

Inden mødet har den amerikanske præsident, Donald Trump, langet ud efter det ene G7-land efter det andet på Twitter. På mødet fik han svar på tiltale, og temperaturen i mødelokalerne var ind imellem høj, siger embedsmænd.

I sluterklæringen hedder det blandt andet, at de syv lande "anerkender, at fri, fair og handel til gensidig gavn er motor for vækst og job".

De syv landes ledere har endvidere skrevet under på, at de vil bestræbe sig på at reducere handelsbarrierer og statsstøtte.

De lover også at arbejde sammen om at styrke de gældende, internationale regler for handel og udvikle nye regler på de områder, hvor det er nødvendigt for at sikre lige vilkår, står der i erklæringen.

Striden med USA om den told, som Trump har indført, lader dog ikke til at være løst.

Trump selv forlod G7-topmødet før tid for at koncentrere sig om det kommende møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Men inden sin afgang gav den amerikanske leder de øvrige lande en advarsel: Hvis de svarer igen på USA's forhøjede told med deres egen straftold, kan de blive udelukket fra det amerikanske marked, skriver flere nyhedsbureauer.

Tidligere lørdag sagde Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at selv om landene er enige om en erklæring på handelsområdet, "løser det ikke alt".

- Så det er klart, at vi fortsætter arbejdet i de kommende uger og måneder, sagde Macron.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.