Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fyret FBI-chef vidner ikke for Senatet i sag om Rusland

James Comey vil give forklaring i sag om russisk indblanding i valget i USA, men det vil ske bag lukkede døre.

Det har affødt demonstrationer i USA, at Donald Trump har fyret James Comey. Præsidentens valg om at fyre Comey har udløst spekulationer om, hvorvidt efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i det amerikanske valg er årsagen til Comeys afgang. Scanpix/Ringo Chiu
Det har affødt demonstrationer i USA, at Donald Trump har fyret James Comey. Præsidentens valg om at fyre Comey har udløst spekulationer om, hvorvidt efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i det amerikanske valg er årsagen til Comeys afgang. Scanpix/Ringo Chiu

Den nu forhenværende FBI-chef James Comey har afvist at deltage i en høring om, hvorvidt Rusland i ledtog med præsident Donald Trumps lejr har blandet sig i det amerikanske præsidentvalg i fjor.

Det oplyser den demokratiske senator Mark Werners kontor. Werner er medlem af Senatets efterretningskomité, der skulle foretage høringen.

Comey er dog gået med til at deltage i en høring om sagen bag lukkede døre.

Dermed får offentligheden ikke i denne omgang indblik i, hvad James Comey ved om Ruslands forbindelser til Donald Trumps lejr under præsidentvalget.

Der har været massiv fokus på fyringen af Comey, der stod i spidsen for undersøgelsen af Ruslands angivelige forsøg på at blande sig i valget.

Donald Trump har advaret Comey mod at gå til medierne med oplysninger om undersøgelsen efter sin fyring.

»James Comey må håbe, at der ikke findes "bånd" af vores samtaler, før han begynder at lække noget til pressen,« skrev Trump fredag på Twitter.

Præsidenten fyrede den tidligere FBI-chef via tv-nyhederne.

Siden har Trump kaldt Comey for en "blærerøv". Det skete i et lænestolsinterview på NBC News torsdag.

Forløbet omkring Comeys fyring har været præget af usammenhængende forklaringer.

Blandt andet lød det fra Trumps talskvinde Sarah Huckabee Sanders, at FBI's medarbejdere ikke længere havde tillid til Comey .

Men det er blevet modsagt af FBI's fungerende direktør, Andrew McCabe, i Senatet.

Præsidentens beslutning om at fyre Comey har udløst spekulationer om, hvorvidt efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i det amerikanske valg er årsagen til Comeys afgang.

Avisen The New York Times skrev fredag, at Comey har fortalt sine tidligere medarbejdere, at han afslog at sværge sin troskab til Donald Trump, da de to spiste middag syv dage efter, at han var blevet indsat som præsident.

Trump siger, at Comey tre gange har fortalt ham, at han ikke personligt bliver undersøgt i forbindelse med efterforskningen af Ruslands rolle i valget.

Comey har endnu ikke offentligt talt om nogen af sine samtaler med Donald Trump.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.