Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fup-underskrifter for ny britisk EU-folkeafstemning fjernet

Det britiske underhus har fjernet 77.000 falske underskrifter fra underskriftsindsamling for ny britisk EU-folkeafstemning, der nu har næsten fire millioner underskrivere.

EU-tilhængere i området omkring Westminster.
EU-tilhængere i området omkring Westminster.

En underskriftsindsamling, som foreløbig knap fire millioner har underskrevet, for at få ny EU-folkeafstemning i Storbritannien undersøges for fusk.

En komité i Underhuset har bekræftet, at den har fjernet 77.000 underskrifter, som var svindel. Komiteen overvåger nu løbende indsamlingen, der foregår via officiel regeringshjemmeside, eftersom offentligheden ifølge britisk lov kan forlange, at parlamentarikere tager en debat om et emne, når 100.000 mennesker forlanger det.

Dette har underskriverne for længst opnået med de knap fire millioner underskrivere, som har underskrevet anmodningen om, at det britiske parlament skal udskrive en ny folkeafstemning, når under 60 procent af befolkningen har stemt for EU-exit, og deltagelsen er under 75 procent. Præcis sådan som det endte i torsdags.

Selv om indsamlingen kun er tiltænkt indbyggere i Storbritannien, og briter der enten lever i Storbritannien eller i udlandet, så har en gennemgang blandt andet vist, at 39.000 fra Vatikanstaten har skrevet under, selv om under tusind bor i den lille stat midt i Rom.

Helen Jones, lederen af komiteen for underskriftsindsamlinger under Underhuset, har forklaret, at alle fup-underskrifter vil blive fjernet, og at en sådan svindel »undermininerer processen i det parlamentariske demokrati«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.