Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fuldkommen dødt løb i Tyskland

To meningsmålinger viser begge 45 procent til den borgerlige regering og 45 procent til oppositionen.

CDUs Angela Merkel er ret sikker på at forblive kansler, men hvem hun skal regere med er helt åbent ifølge meningsmålingerne. Foto: JOCHEN LUEBKE/Scanpix 2013.
CDUs Angela Merkel er ret sikker på at forblive kansler, men hvem hun skal regere med er helt åbent ifølge meningsmålingerne. Foto: JOCHEN LUEBKE/Scanpix 2013.

BERLIN: De tyske politikere ved ikke, om de er købt eller solgt efter valget på søndag.

Det eneste, der vides med nogenlunde sikkerhed, er, at det konservative CDU vil være hjørnestenen i en ny regeringen, og at kansleren vil hedde Angela Merkel. Men hvilken regering, der skal dannes, og om de kontroversielle euromodstandere Alternative für Deutschland kommer i Forbundsdagen er åbent.

To meningsmålinger fredag viser fuldkommen dødt løb mellem regeringen og oppositionen.

En måling fra instituttet Allensbach giver 39,5 procent til CDU og 5,5 procent til regeringsmakkeren FDP. Men de 45 procent matches af SPD, De Grønne og Die Linke. Får de tre oppositionspartier flertal vil det sandsynligvis udløse en bred koalitionsregering med CDU/CSU og SPD, da de socialdemokratiske topfolk klart har fastslået, at de ikke vil regere på Die Linkes mandater.

En anden måling fra instituttet Forsa når til samme resultat: 45-45.

Det nye euromodstanderparti AfD står i Allensbachs måling til 4,5 procent af stemmerne og hos Forsa til 4 procent. Spærregrænsen er på 5 procent og valgforskere forklarer, at AfDs reelle størrelse er svær at forudsige. Hvis AfD kommer i Forbundsdagen udløser det med stor sandsynlighed en bred regering, da Angela Merkel har tilkendegivet, at hun ikke vil regere på partiets mandater, og derfor næppe vil have flertal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.