Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fremover er kræft forhåbentlig ikke en dødelig sygdom

Kræftens Bekæmpelse tror ikke på en kur mod kræft, men forhåbentlig dør man ikke af kræft i fremtiden.

København: USA skal være det land, der én gang for alle finder en kur mod kræft. Sådan lød det fra USA's præsident, Barack Obama, i hans State of the Union-tale, som nu vil lancere en ny national indsats for at få kureret kræft.

Men ifølge direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen bliver det nok aldrig sådan, at man kan finde en endegyldig kur mod kræft.

- Jeg tror ikke på, at vi kan finde en kur mod kræft, som betyder, at vi ikke får kræft. Det er sygdom, som opstår som følge af problemer i cellerne. Og jo ældre man bliver, desto større risiko er der for, at man får den slags problemer i cellerne, som kroppen ikke selv kan håndtere.

- Men jeg tror på, at vi kan finde en kur, så ikke så mange dør af kræft, så ikke så mange får alvorlige skadevirkninger af kræft, siger han til Ritzau.

Han fortæller, at man allerede har set de første tendenser til det inden for nogle områder, som eksempel inden for brystområdet.

- Og vi har også set vacciner mod kræft. Og jeg tror, at vi de kommende år kommer til at se endnu flere vacciner mod kræft og mere effektiv behandling, som gør, at kræft bliver en sygdom, man lever med og ikke dør af.

Leif Vestergaard Pedersen påpeger, at man hvert eneste år ser betydelige fremskridt i kræftbehandlingen. Men skal selv være indstillet på at investere og bruge de penge, som det blandt andet vil koste på medicinområdet.

- Jeg tror desværre ikke, at det bliver sådan, at når den næste præsident går af i USA, så er jobbet udført, så har vi kuren mod alle kræftformer. Men jeg er sikker på, at der er vi kommet meget længere, end vi er i dag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.