Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fremmed ubåd kan igen have været på spil ved Sverige

En fremmed ubåd kan igen være blevet observeret i svensk farvand, bekræfter den svenske forsvarsminister.

ARKIVFOTO fra oktober, hvor ubåden angiveligt kan ses.
ARKIVFOTO fra oktober, hvor ubåden angiveligt kan ses.

SVERIGE: En fremmed undervandsbåd kan igen have været på spil i farvandet ved Sverige. Det skriver flere svenske medier.

Der er ikke tale om den meget omtalte observation af en ubåd i Skærgården ved Stockholm, der førte til en intens ubådsjagt i perioden fra 17. til 24. oktober sidste år. Derimod skal denne undervandsbåd være blevet set nogle kilometer uden for Sveriges hovedstad 31. oktober.

Kilder oplyser til dn.se, at den person, der har set den nye undervandsbåd mellem Lidingö og Nacka, har lang erfaring fra militæret og har taget et billede af fartøjet.

Den svenske forsvarsminister, Peter Hultqvist, oplyser til dn.se, at han er blevet informeret om observationen.

»At gennemføre undervandsaktivitet så tæt på Stockholm er alvorligt og påviser aggression fra en mulig ubuden gæst,« siger Peter Hultqvist.

17. oktober oplyste det svenske forsvar, at det havde indledt en jagt på en udenlandsk undervandsbåd af ukendt oprindelse. Mistanken rettede sig hurtigt mod Rusland, blandt andet fordi der var opsnappet et radiosignal, hvor der blev talt russisk.

Forsvaret i Sverige har bekræftet over for Expressen, at der blev indledt en ny ubådsjagt blot en uge efter, at rekognosceringsmissionen i Skærgården ud for Stockholm sluttede.

»Alle hændelser - fra den helt sikre ubådsindtrængen til denne hændelse - passer ind i et større mønster med et stigende antal øvelser over, på og i Østersøen,« siger forsvarsministeren til dn.se.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.