Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Franskmænd samles for at hylde pressefrihed efter attentat

Fransk Journalistforbund opfordrer til forsamling i alle større byer efter terrorangrebet mod magasinet Charlie Hebdo. Flere europæiske storbyer følger trop.

FRANKRIG: Det makabre attentat mod det franske magasin Charlie Hebdo får onsdag det franske journalistforbund med flere til at arrangere møder i alle større franske byer. Forbundet opfordrer folk til at samles og stå op for pressefrihed, demokrati og den franske republik.

Der bliver også via Twitter opfordret til samling i flere europæiske storbyer herunder Bruxelles, London og Berlin,

I Paris er der sammenkomst klokken 17 på Place de la Rèpublique, og torsdag ved samme tid har borgmester Anne Hidalgo inviteret »alle republikanere« til at marchere i stilhed gennem byen. I Lyon har borgmesteren annonceret, at folk kan samles ved Place des Terreaux klokken 18, og i Lille, Rennes, Strasbourg og Toulouse er der også organiseret samlingssteder.

Det sker som reaktion på det terrorangreb, hvor maskerede gerningsmænd onsdag formiddag brød ind ved magasinet Charlie Hebdo, hvor de skød og dræbte journalister og tegnere. I alt er 12 blevet dræbt og flere alvorligt såret. Blandt de dræbte er Charlie Hebdos chefredaktør, Stéphane Charbonnier. Gerningsmændene er fortsat på fri fod, og Paris er i højeste alarmberedskab.

Charlie Hebdo har tidligere genoptrykt de Muhammed-tegninger, der blev offentliggjort i Jyllands-Posten i 2005. Siden har magasinet desuden bragt egne satiriske tegninger af Muhammed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.