Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knap fire måneder efter jordskredssejr: 57 pct. af franskmændene er utilfredse med Macron

57 procent af vælgerne er utilfredse med Macrons indsats, viser ny meningsmåling.

De fleste franske vælgere giver nu udtryk for utilfredshed med Emmanuel Macrons indsats som præsident, viser en meningsmåling søndag - mindre end fire måneder efter jordskredssejren til den uafhængige centrumpolitiker.

En måling foretaget af Ifop for avisen Le Journal du Dimanche viser, at 57 procent af vælgerne er utilfredse med Macrons indsats. I juli var tallet på 43 procent.

40 procent udtrykker tilfredshed med Macron i den tid, hvor han har siddet i præsidentpaladset.

En talsmand for den franske regering, Christophe Castaner, siger, at det regerende parti er inde i en vanskelig periode, men at det er værd at miste nogen oppakning hos vælgerne for de vigtige reformer, som Macron står for.

»Ja, vi er stødt på vanskeligheder, men man kan ikke kun bruge tid på at studere popularitetsmålinger, når man er i regering. Vi er her for at forandre landet. Frankrig har brug for, at vi løber risici. Og vi løber risici,« siger han til BFM TV.

Der har siden valget været flere mindre kriser og tilbageslag for Macron, som for øjeblikket er på rundrejse til de europæiske hovedstæder. Blandt andet har der været rejst hård kritik i parlamentet af hans planlagte arbejdsmarkedsreform og modstand mod nedskæringer i forsvaret.

Samtidig har der på sociale medier været skrevet meget om, at præsidenten skal have brugt 26,000 euro (over 190.000 kroner) på en makeup artist, mens der også har været fokus på hans kones rolle og skrinlagte planer om at give førstedamen løn og et eget budget.

Macron, som er Frankrigs yngste leder siden Napoleon, står over for en vigtig test i september, hvor den stærkt venstreorienterede fagforening CGT fører an i store demonstrationer mod planerne om at deregulere arbejdsmarkedet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.