Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Franske myndigheder rydder flygtningelejr i Paris

350 politifolk er udkommanderet til at rydde en flygtningelejr i den nordlige del af Paris.

De franske myndigheder er i gang med at rydde en flygtningelejr i den nordøstlige del af Paris. Det oplyser fransk politi tirsdag.
De franske myndigheder er i gang med at rydde en flygtningelejr i den nordøstlige del af Paris. Det oplyser fransk politi tirsdag.

De franske myndigheder er i gang med at rydde en flygtningelejr i den nordøstlige del af Paris. Det oplyser fransk politi tirsdag.

Lokale medier skriver, at de, der bor i lejren, typisk stammer fra Afghanistan og flere afrikanske lande.

Der deltager 350 politifolk i aktionen, meddeler politiet. Aktionen finder sted i området Porte de La Chapelle.

En lignende aktion fandt sted i november, hvor op mod 3800 migranter blev fjernet fra en lignende lejr i den nordøstlige del af hovedstaden.

Den største flygtningelejr i Frankrig, kaldet »Junglen« i Calais, blev i november 2016 ryddet. Dengang boede der mellem 7000 og 10.000 personer i lejren.

Det er en række af de flygtninge og migranter, der opholdte sig i Calais, der ifølge myndighederne menes at være flyttet til Paris.

Calais var gennem mange år en magnet for flygtninge og migranter, der håbede at nå Storbritannien ved blandt andet at forsøge at gemme sig i lastbiler, som kørte over kanalen til de britiske øer.

Efter »Junglen« blev revet ned i oktober sidste år, blev tusindvis af flygtninge sendt til modtagecentre rundt om i Frankrig. Men der befinder sig fortsat håbefulde migranter og flygtninge omkring havnebyen.

I marts førte et forbud mod uddeling af gratis mad til hjemløse migranter i Calais stærkt omdiskuteret. Forbuddet var ifølge nødhjælpsgrupper katastrofalt for børn, der opholdt sig i havnebyen.

I sidste måned blev en migrantlejr nær den nordfranske by Dunkerque raseret af en storbrand. Det skete efter et stort slagsmål mellem nogle af lejrens 1500 beboere.

Lejren var pakket med små træhytter til beboerne, hvoraf størstedelen var kurdere. Det var folk fra denne gruppe, der ifølge øjenvidner kom i slagsmål med afghanere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.