Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Franske fanger får egen telefon i deres celler

Over 50.000 mobiltelefoner skal udbredes i 178 forskellige fængsler, skriver Le Monde.

Arkivfoto. Over 50.000 mobiltelefoner skal udbredes i 178 forskellige fængsler, skriver Le Monde.
Arkivfoto. Over 50.000 mobiltelefoner skal udbredes i 178 forskellige fængsler, skriver Le Monde.

Franske fanger får inden længe egen telefon i deres fængselsceller, så de får lettere ved at holde kontakt til deres familie uden for murene, skriver avisen Le Monde.

De forbedrede relationer, der ventes mellem fangerne og deres omverden, ventes at styrke fangernes evner til at tilpasse sig samfundet, når de har afsonet deres straf.

»Justitsministeriet har bedt fængsler tage skridt til at få omdelt mobiltelefoner,« skriver Le Monde.

»Der er tale om en kommende revolution. Det drejer sig om over 50.000 mobiltelefoner i 178 forskellige fængsler,« skriver avisen.

Den franske kriminalforsorg har i en periode forberedt udspillet, og der har siden 2016 været gennemført forsøg med telefoner i Montmédy-fængslet i Meuse i den nordøstlige del landet.

I alt har 296 indsatte kunnet ringe til familiemedlemmer på hvilket som helst tidspunkt på døgnet. Telefonopkaldene sker til en lavere takst end i telefonboksene uden for cellerne.

I gennemsnit kan fangerne vælge mellem fire numre med forvalg, hvor indehaveren kan identificeres.

Kampen mod illegale mobiltelefoner i fængslerne vil fortsætte. De illegale telefoner kan til forskel fra telefonbokse anvendes til at opretholde forbindelser til kriminelle uden for fængslet.

Der blev beslaglagt omkring 33.000 mobiltelefoner i franske fængsler i 2016, skriver Le Monde.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.