Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk tv-vært beskyldes for homofobi efter falsk dating

Knap 20.000 personer har indgivet klager over studievært, som udgav sig for at være biseksuel på direkte tv.

Studieværten Cyril Hanouna ændrede sin stemme, så den blev mere kvindelig, og narrede dem, som han talte med, til at røbe deres seksuelle fantasier på direkte tv. Op mod 20.000 har indgivet klager. Scanpix/Joel Saget
Studieværten Cyril Hanouna ændrede sin stemme, så den blev mere kvindelig, og narrede dem, som han talte med, til at røbe deres seksuelle fantasier på direkte tv. Op mod 20.000 har indgivet klager. Scanpix/Joel Saget

Et rekordstort antal seere har indsendt klager til en fransk tv-station, efter at en studievært lagde en falsk datingprofil ind på en dating-hjemmeside for bøsser og i en direkte tv-udsendelse gjorde nar af de personer, som reagerede på den. Det rapporterer BBC.

Studieværten Cyril Hanouna ændrede sin stemme, så den blev mere kvindelig, og narrede dem, som han talte med, til at røbe deres seksuelle fantasier.

Et af ofrene blev efterladt i "en frygteligt oprevet sindstilstand", siger talspersoner for LGBT (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle) i Frankrig.

De beskylder studieværten for at være homofob.

Næsten 20.000 personer har indgivet klager til et klagenævn over Hanounas aftenshow "Touche pas à mon poste".

Hanouna udgav sig online for at være en biseksuel mand ved navn Jean-José og betegnede sig selv som "meget sporty og veludstyret", og som en person, "der kan lide at blive fornærmet," skriver avisen Ouest France.

I den direkte udsendelse talte han med ofrene, mens gæster, studiepublikum og over en million tv-seere overværede det.

Hanouna siger, at han er "såret" over beskyldningerne om, at han er homofob.

Nicolas Noguier fra gruppen Le Refuge, som hjælper unge ofre for homofobi, skriver på Facebook, at en hotline-vagt havde talt det meste af natten med et af de ofre, som blev narret af Hanouna.

Joël Deumier, som er formand for bevægelsen SOS Homophobie siger også, at tv-indslaget var dybt homofobisk.

Hanounas show har været udskældt tidligere - både for sexisme og homofobi.

I oktober kyssede en mandlig gæst i hans show en kvindelig gæst på brysterne, efter at hun havde afvist hans forsøg på et kys. Indslaget udløste flere hundrede klager - blandt andet fra den franske minister for ligestilling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.