Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk premierminister bøjer sig ikke for demonstranter

Frankrigs socialistiske premierminister fastholder reformkurs og advarer voldelige demonstranter.

En omstridt arbejdsmarkedsreform har i måneder udløst strejker og protestaktioner. Frankrigs regering advarer nu mod flere voldelige demonstranter, og den beskylder yderliggående personer for at ville dræbe politifolk. Scanpix/Dominique Faget
En omstridt arbejdsmarkedsreform har i måneder udløst strejker og protestaktioner. Frankrigs regering advarer nu mod flere voldelige demonstranter, og den beskylder yderliggående personer for at ville dræbe politifolk. Scanpix/Dominique Faget

Paris. Regeringen i Frankrig er fast besluttet på at vedtage en omstridt arbejdsmarkedsreform på trods af masseprotester og gadekampe, siger landets premierminister, Manuel Valls.

- Regeringen kommer ikke til at ændre teksten i lovpakken, siger Valls i en erklæring, efter at mindst 40 mennesker blev såret i voldsomme gadekampe i Paris onsdag under en protestaktion mod de planlagte reformer.

Flere hundrede maskerede demonstranter smed kasteskyts efter politifolk og ville ifølge regeringen såre eller dræbe politifolk.

- Reformerne er et resultat af et kompromis, som blev hugget i sten for flere måneder siden med reformorienterede fagforeningen, siger Manuel Valls ifølge den franske radiostation Inter.

I fagbevægelsen er der modstand mod reformpakken, som skal debatteres i det franske overhus onsdag.

Valls kritiserer i hårde vendinger demonstranter, som ifølge premierministeren ønskede at dræbe de udstationerede politifolk, som overvågede protestaktionen.

Han anklager desuden fagforbundet CGT, som arrangerede demonstrationen, for at have en tvetydig holdning til de grupper, som angriber politiet.

- Jeg anmoder om, at CGT ikke organiserer flere demonstrationer af denne type, siger Valls.

Der er planlagt to andre massedemonstrationer i denne måned mod arbejdsmarkedsreformen, som i måneder har udløst strejker og protestaktioner.

Beredskabet i Frankrig er på højeste niveau på grund af terrortrusler og fodbold-EM.

Den længe forberedte arbejdsmarkedsreform, som skal gøre det lettere for firmaer at afskedige ansatte, har til formål at sænke arbejdsløsheden.

Reformerne lægger op til mere fleksibilitet, og til at virksomheder skal forhandle mere direkte med deres ansatte om overenskomster i stedet for at underkaste sig omfattende aftaler på Frankrigs traditionelt meget stive arbejdsmarked.

I Frankrig er arbejdsløshedsprocenten over ti.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.