Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk præsidentkandidat afviser at kone var ulovligt ansat

Den konservative Fillons kone beskyldes for ikke at have udført arbejde hos ham, hun har fået løn for.

Den franske præsidentkandidat Fillon er beskyldt for i mange år at have holdt sin kone ansat som hans assistent i parlamentet på det offentliges regning. 
Den franske præsidentkandidat Fillon er beskyldt for i mange år at have holdt sin kone ansat som hans assistent i parlamentet på det offentliges regning. 

Paris. Den konservative franske præsidentkandidat Francois Fillon siger på et pressemøde, at han ikke han ikke har noget at skjule om sin kones assistentløn, og at han handlede lovligt.

Det er pressemøde, der kan blive afgørende for Fillons muligheder for at blive Frankrigs præsident.

Det fremgår af franske mediers direkte rapportering fra pressemødet.

Fillon er beskyldt for i mange år at have holdt sin kone ansat som hans assistent i parlamentet på det offentliges regning.

Men et ugemagasin hævder at have afsløret, at konen, Penelope, aldrig har arbejdet for ham, selv om hun fik udbetalt løn.

Fillon siger, at ansættelsen af konen var "helt igennem berettiget". Men han medgiver, at det kan have været en "fejl".

Fillon har været favorit til at besejre den højreradikale leder for Front National, Marine Le Pen, ved anden runde af det franske præsidentvalg i maj.

Men han er dalet kraftigt i meningsmålingerne efter afsløringen af konens job. Lige nu ser han ikke ud til at kunne få nok stemmer i første valgrunde til at gå videre til anden valgrunde.

Fillon siger på pressemødet, at han ikke vil tilbagebetale det beløb, som konen har fået i løn for at være assistent i parlamentet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.