Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk politi ransager Le Pens kontor

Sag om Marine Le Pens mulige misbrug af EU-midler har til formål at afspore valgkamp, mener Front National.

Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen fra det EU- og indvandringskritiske parti Front National er midtpunkt i en sag om muligt misbrug af EU-midler. Reuters/Mohamed Azakir
Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen fra det EU- og indvandringskritiske parti Front National er midtpunkt i en sag om muligt misbrug af EU-midler. Reuters/Mohamed Azakir

Fransk politi ransager mandag partiet Front Nationals hovedkvarter, oplyser partiet.

Ransagningen sker i forbindelse med anklagerne mod partiformand Marine Le Pen om, at hun uretmæssigt har fået et stort beløb fra Europa-Parlamentet udbetalt.

- På overfladen ser det ud til at være en medieindsats, der har til formål at afspore præsidentvalgkampen, skriver Front National ifølge nyhedsbureauet Reuters i en meddelelse.

EU's svindelkontor mistænker Le Pen for at have brugt penge fra Europa-Parlamentet til at betale sin livvagt et beløb svarende til 309.000 kroner for tre måneders arbejde.

Hun har hævdet, at han var hendes parlamentariske assistent, lyder anklagen fra svindelkontoret (Olaf), skriver France24.

Hun beskyldes for at have indgået en lignende kontrakt for en anden assistent, der arbejdede på Le Pens kontor i Frankrig. Denne assistent har over en femårig periode fået udbetalt et beløb svarende til knap 2,2 millioner kroner.

Olaf mener, at de to assistenter var ansat i Le Pens eget parti. EU-reglerne fastslår, at de EU-midler, europaparlamentarikerne har adgang til, kun må bruges til at aflønne medarbejdere ansat i parlamentet i Bruxelles.

Der er to måneder til det franske præsidentvalg, hvor Marine Le Pen er favorit til at vinde første valgrunde.

Meningsmålingerne peger imidlertid på, at hun vil tabe i anden og afgørende valgrunde, uanset om det bliver den konservative François Fillon eller centrumpolitikeren Emmanuel Macron, hun skal op imod.

De to mænd er Le Pens mest sandsynlige modstandere i anden valgrunde. En meningsmåling mandag viser, at der er dødt løb mellem dem med omkring 20 procents vælgeropbakning hver.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.