Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk politi på jagt efter terrorbrødre i skov

88.000 politifolk deltager over hele Frankrig i jagten på de to brødre, der formodes at stå bag terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo. Ifølge den franske indenrigsminister er der indtil videre foretaget ni anholdelser i sagen.

Jagten på de formodede gerningsmænd bag terrorangrebet onsdag, hvor maskerede mænd skød og dræbte tegnere og journalister på satiremagasinet Charlie Hebdo, fortsætter.

Ifølge Le Monde koncentrerer eftersøgningen sig om et område i Aisne-regionen nær byerne Villers-Cotterets og Corcy nord for Paris. Det sker, fordi de to mistænkte brødre, Chérif og Said Kouachi, torsdag blev genkendt ved en tankstation i nærheden.

En indbygger fortæller til Le Monde, hvordan betjente torsdag aften gik fra dør til dør i den lille landsby Corcy og bad beboere om at lukke døre og vinduer og blive inden døre, hvorefter betjentene bevægede sig mod et nærliggende skovområde.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, oplyser, at den ene formodede gerningsmand, Said Kouachi, formelt er genkendt som gerningsmand ud fra sit billede. Ministeren oplyser også, at politiet har afhørt flere end 90 vidner, og at ni personer er varetægtsfængslet i forbindelse med sagen.

Alle de anholdte er angiveligt nære slægtninge til de to brødre, der er af algerisk afstamning, men som gennem de seneste år er blevet radikaliseret. Det gælder i særdeleshed den 32-årige Chérif, som i 2008 fik en terrordom for tre år tidligere at have været med i en islamistisk celle i Paris, der sendte vrede unge muslimske mænd i hellig krig i Irak.

Begge brødre har siden været i myndighedernes kikkert, men har altså alligevel formået at operere under efterretningstjenestens radar.

Flere franske medier rapporterer, at en tredje mistænkt, 18-årige Hamid Mourad, tilsyneladende frivilligt har meldt sig til politiet i det nordlige Frankrig. Dette er dog endnu ikke bekræftet af myndighederne.

Torsdag mistede en 25-årig kvindelig betjent livet i et nyt skyderi i det sydlige Paris. Den franske indenrigsminister afviser imidlertid over for Le Monde, at skyderiet har forbindelse til terrorangrebet. Ifølge BBC er to personer anholdt i sagen.

En af Charlie Hebdos overlevende redaktører, Patrick Pelloux, meddeler, at magasinet udkommer igen på onsdag for at bevise, at terroristerne ikke har vundet ved at dræbe hans kolleger.

»Det er rigtig hårdt. Vi lider alle - med sorg, med frygt, men vi gør det alligevel, for at dumheden ikke skal sejre,« siger han til AFP ifølge BBC.

Der er endnu ingen meldinger om, hvordan det blodige terrorangreb, der har kostet 12 mennesker livet og såret 11 andre, vil blive behandlet i næste uges udgave af magasinet.

Udover de satiriske tegninger af muslimer har bladet også behandlet andre store religioner og autoriteter satirisk gennem årene.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.