Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk politi afspærrer Champs-Élysées - bil med bevæbnet fører eksploderet

Bil med våben og sprængstoffer kørte ind i politibil i Paris. Gerningsmanden stod opført på terrorliste.

Fransk politi sikrer området på Champs-Élysées i Paris, hvor en bil er kørt ind i en politibil.
Fransk politi sikrer området på Champs-Élysées i Paris, hvor en bil er kørt ind i en politibil.

Bombeeksperter blev indkaldt i det centrale Paris, efter en bevæbnet mand kørte en bil ind i en af politiets vogne på Champs-Élysées i Paris.

I første omgang oplyser politikilder til det franske nyhedsbureau AFP, at bilen var eksploderet. Video optaget lige efter sammenstødet viser orange røg komme ud af bilen.

Gerningsmanden har siden 2015 stået opført på de franske myndigheders terrorliste, siger kilder tæt på efterforskningen mandag aften til nyhedsbureauet AFP.

Det skyldes, at han var medlem af en »yderliggående islamistisk bevægelse«, siger kilderne.

Frankrigs særlige antiterror-anklager har indledt en efterforskning af sagen.

Føreren var bevæbnet, og alt tyder på, at der var tale om et overlagt angreb. Ifølge indenrigsminister Gérard Collomb er føreren død, oplyser nyhedsbureauet AP. Det fremgår ikke, hvad han døde af.

»Sikkerhedsstyrker er igen blevet angrebet i Frankrig,« siger Collomb.

»Bilen indeholdt våben og sprængstoffer, der kunne bruges til at sprænge den i luften,« siger ministeren.

Det franske politi oplyser desuden, at føreren var en 31-årig mand fra en forstad i Paris.

En journalist fra avisen Libération befandt sig tilfældigt på stedet. Han siger, at han så en eksplosion og en stikflamme inde i gerningsmandens bil.

Politiet slæbte manden ud af den brændende Renault Mégane efter angrebet.

Tidligere havde kilder i politiet oplyst, at føreren af bilen lå »på jorden, bevidstløs«, og at han var alvorligt såret.

Politiet oplyste kort efter, at situationen nu er under kontrol, og at hverken politifolk eller forbipasserende er kommet til skade.

Et område ved den berømte boulevard blev spærret af, og to metrostationer i området blev lukket. Det pågældende område er tæt på det franske præsidentpalads.

Politiet opfordrede på Twitter indbyggere og turister i Paris til at holde sig væk fra området.

I forvejen er Frankrig i undtagelsestilstand, og fransk politi er i forhøjet beredskab, efter at Frankrig i de seneste år har været ramt af flere store terrorangreb, som militante islamister har taget skylden for.

I april blev en politimand skudt og dræbt af en bevæbnet mand, der erklærede troskab til Islamisk Stat. Drabet skete på netop Champs-Élysées få dage inden første runde af det franske præsidentvalg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.