Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk ministerium blokeret på Wikipedia for »vandalisme«

En IP-adresse i det franske indenrigsministerium er blevet udelukket fra at redigere på Wikipedia. Adressen er brugt til misinformation, bandeord og sletning af andres indlæg.

Indgangen til det franske indenrigsministerium i Rue des Saussaies i Paris.
Indgangen til det franske indenrigsministerium i Rue des Saussaies i Paris.

Den franske indenrigsministerium har fået blokeret en IP-adresse fra at redigere på Wikipedia i et helt år. Især en enkelt bruger fra IP-adressen har trods gentagne advarsler gennem mange år fremturet med at slette i andres indlæg og misinformere i sine egne indlæg, samtidig med at vedkommende gennem mange år været ubehagelig mod andre Wikipedia-redaktører, der søgte at rette op på fejlene.

Det skriver det franske satire-magasin Den Lænkede And, Le Canard Enchainé, der opdagede sammenhængen mellem den blokerede vandal og indenrigsministeriet.

IP-adressen 212.234.218.196 blev den 18. december blokeret fra at redigere på Wikipedia i foreløbig et år. Brugeren bag IP-adressen, der har været oprettet på Wikipedia siden 2007, har adskillige gange fået advarsler og har tidligere været blokeret i kortere perioder, skriver Le Monde.

Siden 2007 har brugere på denne IP-adresse foretaget mere end 4000 ændringer på det franske  Wikipedia. Ofte har det været »vandalisme« i form af bandeord, sletning af andres indlæg, samt fremhævelser og rettelser der ikke følger retningslinjerne, siger den Wikipedia-redaktør, »Jules«, der besluttede at blokere brugeren med ministeriets IP-adresse.

Det er ikke uhørt, at Wikipedias redaktører kortvarigt blokerer en bruger, som ikke følger reglerne, men det er meget usædvanligt at en bruger blokeres i et helt år. Normalt vil et par dages karantæne være nok, og når der hidtil er blokeret fælles IP-adresser for større netværker, har der været tale om gymnasier eller lignende, hvor de studerende har fået en dille med udøve Wikipedia-hærværk for sjov, skriver France Soir.

I sommeren 2014 blev adskillige IP-adresser i det amerikanske Repræsentanternes Hus blokeret i 10 dage fra Wikipedia på grund af »ødelæggende redigering«. Fra IP-adressen var blandt andet blevet udført en rettelse på Wikipedia-opslaget om Donald Rumsfeld, så hans biografi nu omfattede oplysningen om, at den tidligere forsvarsminister i virkeligheden er et »firben fra det ydre rum,som spiser mexikanske spædbørn«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.