Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk kvinde løsladt efter syv års fængsel i Mexico

Mexicos højesteret har løsladt franske Florence Cassez, der har siddet fængslet i Mexico siden 2005, hvor hun blev dømt for kidnapning.

Højesteretten i Mexico valgte onsdag at løslade den 38-årige franske kvinde Florence Cassez, der har siddet fængslet i Mexico siden 2005, hvor hun blev kendt skyldig i kidnapning, organiseret kriminalitet og ulovlig besiddelse af skydevåben. Hun har hele tiden nægtet sig skyldig og hævder, at hun blot var kæreste med en mand, der senere viste sig at tilhøre banden Los Zodiaco, der står bag kidnapningen af tre personer. Det oplyser flere nyhedsbureauer ifølge Al Jazeera.

Højesteretten slog fast, at Cassez’ retssag tilbage i 2005 ikke var foregået korrekt, og at hendes rettigheder var blevet krænket.

Cassez blev dengang idømt 60 års fængsel, og siden har Mexico nægtet at udlevere hende, fordi Frankrig ikke har ønsket at garantere, at hun ville skulle afsone samtlige 60 år, hvis hun blev udleveret til sit hjemland.

Sagen har ført til store diplomatiske spændinger mellem de to lande.

Højesteretsdommer Jorge Pardo beordrede Chassez’ løsladelse i et direkte tv-transmitteret retsmøde, og få timer senere eskorterede politiet hende ud af fængslet i Mexico City.

Fængselsvagter fortæller ifølge Al Jazeera, at hun er på vej til lufthavnen og hjem til Frankrig.

- Det er en eksplosion af glæde. Det er vidunderligt, sagde Charlotte Cassez, Florence Chassez’ mor, til fransk tv efter løsladelsen.

- Det er ikke langt fra at være den bedste dag i mit liv. Vi har ventet så længe. Hun fortjener det. Hun er uskyldig og har kæmpet for at bevise det. Det er en sejr for hende, sagde hun ifølge Al Jazeera.

Samtidig brød slægtninge til kidnapningsofrene sammen i gråd uden for fængslet, da de hørte afgørelsen. Én person skreg »morder«, da Cassez kørte forbi.

- Denne her sag har delt landet, fordi mange tror, hun er skyldig. Mange mener, hun har fået særlig opmærksomhed, kun fordi hun er en højtprofileret udenlandsk fange, forklarer Al Jazeeras korrespondent i Mexico, Adam Raney.

Den franske præsident Francois Hollande hilste rettens afgørelse velkommen og sagde, at den markerede »afslutningen på en særdeles smertefuld periode.«

- Frankrig takker alle dem i Mexico og andre steder, som har været med til at sikre, at sandheden og retfærdigheden vandt, sagde han ifølge Al Jazeera.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.