Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk højesteret stadfæster forbud mod komiker

Frankrigs højesteret stadfæstede torsdag et forbud mod et show med komikeren Dieudonne M’bala M'bala på grund af antisemitiske udtalelser.

Dette er beskrevet som en skjult nazi-hilsen: Den høre amt strakt ud, mens den peger mod jorden, og den venstre hånd rører ved biceps.
Dette er beskrevet som en skjult nazi-hilsen: Den høre amt strakt ud, mens den peger mod jorden, og den venstre hånd rører ved biceps.

FRANKRIG: Frankrigs regering vandt i sidste øjeblik en sag over den kontroversielle franske komiker Dieudonne M’bala M'bala og fik opretholdt et forbud mod komikerens stand-up show torsdag aften.

Frankrigs højesteret stadfæstede torsdag aften et forbud mod showet, kort tid inden Dieudonne, som han blot kaldes, skulle gå på scenen i en udsolgt teatersal i Nantes.

Det var indenrigsminister Manuel Valls, der havde appelleret til retten, fordi en domstol i Nantes havde omstødt et tidligere forbud. Dommeren i Nantes havde tilkendegivet, at han ikke anså showet for »at have et angreb på den menneskelige værdighed som sit hovedærinde.«

Dieudonne har syv domme for antisemitiske udtalelser. Han var allerede ankommet til teatret i Nantes, hvor han skulle starte en tour rundt i landet. I Nantes ventede 5.000 mennesker på hans optræden.

Ifølge franske journalister, der har set showet, indeholder showet en række nedsættende bemærkninger om jøder. Blandt andet kommer Dieudonne med bemærkninger om den jødiske journalist Patrick Cohen:

»Når jeg hører ham tale, siger jeg til mig selv: Patrick Cohen, hmmm... gaskamrene... sikke en skam,« lyder det på en båndet optagelse af komikeren, hvis far stammer fra Cameroun.

Dieudonnes advokat har hævdet, at et forbud mod showet ville være et klart brud på ytringsfriheden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.