Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fransk anklager indleder efterforskning af Fillon

Efterforskning af Fillon kan svække ham yderligere i præsidentvalgkampens afgørende fase.

Frankrigs anklagemyndighed har anmodet om at få indledt en efterforskning af den konservative præsidentkandidat, Francois Fillon, i sag om hans hustrus løn, skriver avisen le Parisien.

Rapporten i Le Parisien kommer, efter at den franske tv-station M6 tidligere fredag havde oplyst, at anklagemyndigheden sandsynligvis ville udsende en presseerklæring om Fillons sag senere på dagen.

Repræsentanter for en særlig økonomisk anklagemyndighed har tidligere på måneden sagt, at man var ved at undersøge sagen.

En efterforskning af Fillon kan svække ham yderligere i præsidentvalgkampens afgørende fase.

Den konservative præsidentkandidat er kommet i vælten efter beskyldninger om, at han har haft sin kone ansat på det offentliges regning, uden at hun reelt har udført noget arbejde.

Den 62-årige politiker har været favorit til at besejre den yderste højrefløjs kandidat, Marine Le Pen, ved det franske præsidentvalg til foråret.

Men efter beskyldningerne, der blev fremført af det satiriske ugemagasin Le Canard Enchainé, er han faldet støt i målingerne.

To ud af tre franske vælgere ser helst, at Fillon, trækker sig fra valgkampen, viste en Ifop-meningsmåling midt i denne måned.

Blandt tilhængerne af Fillons parti, Republikanerne, ønsker 70 procent af de adspurgte, at han fastholder sit kandidatur.

Fillon har været ude i de franske medier og undskylde over for det franske folk, at så mange af skatteydernes penge er endt i hans kones lommer.

Han har dog afvist, at det var ulovligt. Samtidig har han sagt, at hustruen faktisk har udført arbejde.

Ifølge Le Canard Enchainé tjente Fillons kone flere millioner kroner på at være hans assistent i parlamentet uden nogensinde at arbejde.

Også to af hans voksne børn anklages for at have arbejdet for ham for skatteydernes penge.

Første runde af det franske præsidentvalg finder sted 23. april. En anden valgrunde finder sted den 7. maj mellem de to bedst placerede kandidater fra første runde.

Ifølge de seneste meningsmålinger står Marine Le Pen til at gå videre til anden valgrunde ved præsidentvalget. Her står hun til at tabe til enten Fillon eller centrumpolitikeren Emmanuel Macron.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.