Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frankrigs justitsminister træder tilbage

Christiane Taubira, som ofte har været uenig i sin regerings politik, går af straks før parlamentsdebat.

Frankrigs justitsminister, 63-årige Christiane Taubira, er onsdag trådt tilbage. Det oplyser præsident François Hollande ifølge Reuters og AFP.

Nyheden kommer, netop som det franske parlament gør klar til at debattere en kontroversiel forfatningsreform, der gør det muligt at tage det franske statsborgerskab fra personer dømt for terrorisme.

Taubira har tidligere udtrykt skepsis over for denne stramning.

Imens skriver det franske nyhedsbureau AFP, at der bag hendes tilbagetræden ligger "en protest mod regeringens bestræbelser på at fratage dømte franskfødte terrorister deres statsborgerskab, hvis de har en anden nationalitet".

I erklæringen fra François Hollande lyder det, at hendes opsigelse er blevet accepteret, og at Jean-Jacques Urvoas overtager posten som justitsminister.

På Twitter skriver Christiane Taubira, at hun er stolt af sin tid i embedet.

Tidligere har hun fortalt, at det også på visse tidspunkter "er meget hårdt", som når hun eksempelvis ser sig selv afbildet som en abe i højreekstremistiske magasiner.

Christiane Taubira er måske nok bedst kendt for at være en af drivkræfterne bag den omstridte lov, der tillader ægteskaber mellem personer af samme køn i Frankrig, og som blev vedtaget i 2013.

Taubira var også blandt de, der i 2001 stod i spidsen for at få den atlantiske slavehandel anerkendt som en forbrydelse mod menneskeheden.

Hun blev den mest højtstående sorte politiker i Frankrig nogensinde, da hun blev udpeget til justitsminister i maj 2012.

Imens kalder Marine Le Pen, leder af det højreorienterede parti Front National, Taubiras exit for "en god nyhed for Frankrig", skriver AFP.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.