Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frankrig: Over 50 angreb på muslimer siden terrorangreb

Siden terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo er der blevet registreret mere end 50 angreb mod muslimer i Frankrig.

Moskéen i Poitiers i det vestlige Frankrig menes at have været udsat for et brandattentat.
Moskéen i Poitiers i det vestlige Frankrig menes at have været udsat for et brandattentat.

FRANKRIG: Det har ikke været sjovt at være muslim i Frankrig efter terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris sidste uge.

Der er blevet registreret mere end 50 angreb på muslimer siden attentatet, og et fransk observatorium mod islamofobi opfordrer nu den franske stat til at styrke overvågningen ved landets moskeer. Det skriver Le Figaro.

Ifølge tal fra indenrigsministeriet handler det om 21 angreb, hvor der er blevet skudt og kastet med granater, samt 33 trusler med breve, fornærmelser, graffiti med videre, fortæller formanden for observatoriet, Abdallah Zekri, til Le Figaro. Han er oprørt over tallene og mener, det er helt uhørt med så mange angreb på under en uge.

En moske i den franske by Poitiers er allerede under politibeskyttelse efter en formodet påsat brand.

De tre gerningsmænd fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo, der efterfølgende stod for to gidseltagninger, havde tilsyneladende tråde til de islamiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat. De skød og dræbte i alt 17 personer, før de selv blev skudt af politiet fredag eftermiddag. Politiet skød dem under en befrielsesaktion af gidslerne, som gerningsmændene holdt fanget i et jødisk supermarked i det østlige Paris samt et trykkeri omkring 40 kilometer nord for Paris.

Franske sikkerhedsmyndigheder har siden angrebet udkommanderet omkring 5.000 politibetjente til at beskytte jødiske skoler over hele landet, og det generelle sikkerhedsniveau er blevet intensiveret ved alle terrormål. Den franske præsident Francois Hollande er overbevist om, at ekstremister fortsat truer landets sikkerhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.