Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frankrig og Tyskland beder Putin om at stoppe blodbad

Macron og Merkel opfordrer indtrængende Putin til at lægge maksimalt pres på det syriske regime.

Macron og Merkel opfordrer indtrængende Putin til at lægge maksimalt pres på det syriske regime.
Macron og Merkel opfordrer indtrængende Putin til at lægge maksimalt pres på det syriske regime.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har i en telefonsamtale med Ruslands præsident, Vladimir Putin, søndag indtrængende opfordret ham til at lægge maksimalt pres på det syriske regime for at få det til at indstille luftbombardementer i det østlige Ghouta.

Det siger en tysk regeringstalsmand.

»Merkel og Macron gjorde det klart, at en våbenhvile er en forudsætning for fremskridt frem mod en politisk løsning inden for rammerne af FN-fredsprocessen i Genève,« siger talsmanden.

»Det er afgørende, at FN-resolutionen føres sammenhængende og hurtigt ud i livet,« hedder det i erklæringen med tilføjelsen:

»De opfordrer i denne sammenhæng Rusland til at lægge maksimalt pres på det syriske regime for at få opnået et øjeblikkeligt stop for luftangreb og kampe.«

De tre ledere enedes også om at øge udveksling af informationer om Syrien, efter at FN's Sikkerhedsråd lørdag vedtog en resolution om våbenhvile

FN's Sikkerhedsråd vedtog enstemmigt resolutionen, der kræver en måneds våbenhvile i hele Syrien.

Resolutionen blev landet efter flere dages tovtrækkeri og i et åbenlyst dårligt diplomatisk klima mellem USA og Rusland.

Rusland har stået i vejen for en resolution. Men lørdag kom russerne, som støtter den syriske præsident Bashar al-Assads styre, med.

Med det russiske ja til resolutionen fulgte dog det forbehold, at Rusland ifølge landets FN-ambassadør ikke tror på en effektiv våbenhvile, før mere konkrete aftaler er landet imellem de stridende parter.

Målet med en våbenhvile er ifølge resolutionen at bringe nødhjælp og medicin ind til de mange nødstedte i Ghouta.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.