Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frankrig anerkender Syriens nye opposition

Syriens nye oppositionskoalition har bedt om anerkendelse fra EU som landets legitime regering. Det har Frankrig nu givet dem.

Som det første vestlige land har Frankrig nu anerkendt Syriens nye oppositionskoalition, Syrian National Coalition (SNC), som en fremtidig regering og som den eneste legitime repræsentant for det syriske folk. Det har præsident François Hollande tirsdag erklæret på et pressemøde i den franske hovedstad Paris ifølge BBC.

Den brede koalition blev dannet på et møde i Qatars hovedstad Doha søndag som opposition til Syriens præsident Bashar al-Assads regime. Oppositionslederen, Mouaz al-Khatib, har tirsdag bedt om EUs anerkendelse af oppositionen som landets legitime regering, og det har EUs og Den Arabiske Ligas udenrigsministre diskuteret på et møde i den egyptiske hovedstad Cairo tirsdag aften.

Den Arabiske Liga har anerkendt SNC, og nu er Frankrig så gået samme vej.

- Jeg annoncerer i dag, at Frankrig anerkender Syrian National Coalition som den eneste legitime repræsentant for det syriske folk og som en fremtidig regering i et demokratisk Syrien, der skal bringe en ende på Bashar al-Assads regime, sagde Hollande ifølge BBC.

En af årsagerne til, at SNC beder om EU-støtte, er ifølge oppositionslederen, at det vil give dem mulighed for at købe våben til kampen mod Assad. Den franske præsident siger, at Frankrig vil overveje idéen om at støtte den syriske opposition med våben, men intet er fastlagt endnu.

- Så snart koalitionen er en legitim regering i Syrien, vil vi overveje spørgsmålet i Frankrig, men det skal alle de andre lande, der vil anerkende denne regering, også, sagde Hollande.

Både USA og Storbritannien har signaleret, at de støtter den nye opposition, men ingen af dem har anerkendt den som Syriens nye regering.

I Danmark er udenrigsminister Villy Søvndal (SF) også forbeholden.

- Vi har endnu ikke taget stilling til, om vi i Danmark skal anerkende SNC som Syriens legitime regering. Det er alt sammen meget nyt, og jeg synes i virkeligheden heller ikke, at det er helt afgørende at indlede et kapløb om, hvem der er ude og godkende den nye opposition først, siger ministeren til Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.