Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fra dåseøl til dåsevand: Bryggerigigant har sat ølproduktionen på pause for at hjælpe stormflodsramte amerikanere

Flere store amerikanske firmaer er sprunget til for at hjælpe indbyggerne i Houston og det østlige Texas, der er blevet raseret af orkanen Harvey.

For nogle år siden kom den amerikanske bryggerigigant Anheuser-Busch - bedst kendt for øllen Budweiser - i vælten, da selskabet blev anklaget for at fortynde deres øl.

Nu får firmaet anderledes positiv omtale, efter de har valgt midlertidigt at sætte deres produktion af øl på pause til fordel for dåser med rent drikkevand.

Det skriver amerikanske Fox News.

Drikkevandet skal bringes ud til ofrene for orkanen Harvey, der har raseret store dele af det østlige Texas. Mange har måttet flygte fra deres hjem og har derfor brug for helt basale livsnødvendigheder.

 

Nødhjælpen kommer fra bryggeriets fabrik i delstaten Georgia, og den første sending på mere end 50.000 dåser er blevet leveret til Røde Kors i Baton Rouge, der er hovedstad i delstaten Louisiana.

Selvom der er blevet udsendt en varsling om risiko for stormflod i byen, så er den ikke lige så hårdt ramt som Houston. En sending på yderligere 100.000 vanddåser er lige nu på vej til byen Arlington, Texas.

Anheuser-Busch er langt fra det eneste store firma, der har valgt at donere for at hjælpe ofrene for naturkatastrofen.

Ifølge CNN Money har Amazon, Walmart, olieselskabet Chevron, flyselskabet Boeing og flere andre firmaer hver doneret en million dollars til nødhjælpsorganisationer.

Teknologigiganten Apple har meldt ud, at de vil donere to millioner dollars og samtidig matcher hver af deres medarbejderes donationer i en ratio af 2:1.

Ifølge eksperter i naturkatastrofer får borgerne i Texas brug for hjælpen.

Washington Post har talt med Mark Zandi, cheføkonom i Moody's Analytics, der anslår skaderne til at løbe op i et sted mellem syv og otte milliarder dollars.

Chefen for FEMA, den amerikanske stats departement for katastrofehjælp, anslår overfor CNN, at genopbygningen vil tage »årevis«, og kalder Harvey for »en storm, som USA aldrig har set magen til før«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.