Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fox News-stjerne indgår millionforlig om påstået sexchikane

Bill O'Reilly har betalt fem kvinder i alt 13 millioner dollar i forlig om sexchikane. Han afviser anklagerne.

I en udtalelse på sin hjemmeside afviser Bill O'Reilly beskyldningerne om sexchikane og siger, at kvinderne med urette har målrettet ham, fordi han er en offentlig person (arkivfoto). Reuters/Brendan Mcdermid
I en udtalelse på sin hjemmeside afviser Bill O'Reilly beskyldningerne om sexchikane og siger, at kvinderne med urette har målrettet ham, fordi han er en offentlig person (arkivfoto). Reuters/Brendan Mcdermid

New York City. Fox News-værten Bill O'Reilly og hans arbejdsgiver har betalt omkring 13 millioner dollar - eller 90 millioner kroner - til fem kvinder, der har beskyldt den 67-årige tv-vært for sexchikane eller anden upassende opførsel.

Kvinderne har enten arbejdet for ham eller medvirket i hans show.

De beskylder blandt andet O'Reilly for verbale overgreb, sjofle kommentarer, uønskede tilnærmelser og telefonopkald, hvor det angiveligt lyder som om, at han onanerer.

Det skriver The New York Times.

Den politiske kommentator har ifølge avisen betalt kvinderne tilsammen 13 millioner dollar for deres tavshed, og for at de ikke bringer anklagerne for retten.

Beskyldningerne strækker sig 15 år tilbage i tiden, og de to seneste forlig blev indgået sidste år.

To af de fem forlig var offentligt kendte i forvejen.

Det største forlig var ifølge The New York Times en udbetaling på ni millioner dollar - svarende til cirka 62 millioner kroner. Forliget blev indgået i 2004 med tidligere Fox News-producer Andrea Mackris for påstået sexchikane.

I en udtalelse på sin hjemmeside afviser Bill O'Reilly beskyldningerne og siger, at kvinderne med urette har målrettet ham, fordi han er en offentlig person.

- I mine mere end 20 år på Fox News Channel har ingen nogensinde indgivet en klage over mig til personaleafdelingen - heller ikke engang anonymt.

- Jeg har lagt eventuelle kontroverser til hvile for at skåne mine børn, udtaler han.

Mens Fox News afviser at kommentere sagen, udtaler stationens moderselskab, 21st Century Fox, ifølge nyhedsbureauet Reuters:

- Mens han benægter disse beskyldninger, så har Mr. O'Reilly løst dem, som han betragtede som sit personlige ansvar.

- Mr. O'Reilly er fuldt forpligtet til at støtte vores indsats for at forbedre miljøet for alle vores medarbejdere på Fox News.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.