Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FOX: Dagligt slutter 8.000 sig til USAs våbenforbund

Siden skoleskyderiet sidste fredag i den amerikanske by Newtown, har våbenforbundet National Rifle Association (NRA) fået 8.000 nye medlemmer om dagen - siger de selv. Der er dog grund til at være skeptisk.

Skuespilleren Charlton Heston - NRA's formand fra 1998-2003 - vifter her med en riffel til forbundet årlige samling i 2003.
Skuespilleren Charlton Heston - NRA's formand fra 1998-2003 - vifter her med en riffel til forbundet årlige samling i 2003.

Debatten om en strammere våbenlov efter skoleskyderiet sidste fredag på Sandy Hook Elementary School, hvor 20 børn og syv voksne blev dræbt, har ikke fået amerikanerne til at tøve med støtten til interesseorganisationen National Rifle Association (NRA), som arbejder for privatpersoners ret til at bære våben.

Den amerikanske TV-kanal Fox News har fået bekræftet af en kilde i NRA, at organisationen i dagene efter skyderiet har fået 8.000 nye medlemmer - om dagen. Det er ikke unormalt, at organisationen, der har omkring 4 mio. medlemmer, oplever stigende medlemstal i kølvandet på lignende skyderier, beretter Fox News. Men denne gang er stigningen dog højere end normalt - både i antallet af personlige bidrag og i det gennemsnitlige støttebeløb, der er »steget betydeligt i perioden«.

Der skal tages det forbehold, at Fox' oplysninger kommer fra en anonym kilde i NRA, og at organisationen tidligere er blevet beskyldt for at blæse sit medlemstal kunstigt op. Det amerikanske medie Atlantic Wire antyder i en artikel, at NRA spinner en historie om voksende opbakning.

Nyheden om den voksende opbakning kommer da også dagen før den pressekonference, som NRA har indkaldt til. Indtil i tirsdags, hvor NRA indkaldte til pressekonferencen, var organisationen ellers tavse om skoleskyderiet i Newtown.

Præcis hvad NRA vil sige på pressekonferencen er endnu uvist, men efter drabene har debatten om den liberale amerikanske våbenlovgivning rullet i USA.

I en udtalelse, som NRA udsendte i tirsdags udtryktes medfølelse med de efterladte.

- NRA er parat til at tilbyde meningsfulde bidrag, der vil bidrage til at sikre, at dette aldrig sker igen, skrev organisationen uden at præciserer, hvad "meningsfulde bidrag" er.

I tirsdag sagde Barack Obama i en tale, at amerikanerne ikke har gjort nok og varslede en stramning af våbenloven

- Det må vi lave om på. Vi kan ikke tolerere dette mere. Tragedierne må holde op, og hvis de skal holde op, så må vi forandre os, sagde den amerikanske præsident.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.