Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvundne teenagere fundet døde på Vestbredden

De tre israelske teenagere, der forsvandt 12. juni, er mandag fundet døde nord for selvsamme by.

Her i landsbyen Halhul på Vestbredden i nærheden af Hebron er ligene af tre teenagere, der har været forsvundet siden 12. juni, dukket op.
Her i landsbyen Halhul på Vestbredden i nærheden af Hebron er ligene af tre teenagere, der har været forsvundet siden 12. juni, dukket op.

Eftersøgningen af de tre unge israelske mænd, der sidst blev set ved byen Hebron, er indstillet.

Mandag blev ligene af de to 16-årige og den 19-årige mand fundet nord for selvsamme by, hvor de forsvandt fra. Det oplyser den israelske hær ifølge Al Jazeera.

Det er endnu uvist, hvad årsagen til de tre dødsfald er, men de første oplysninger går ifølge Sky News på, at teenagerne ikke er blevet holdt som gidsler, men blevet dræbt hurtigt.

Deres forsvinden 12. juni har tilføjet endnu et kapitel til den lange historie om konflikten mellem israelerne og palæstinenserne. Israel beskylder den militante palæstinensiske gruppe Hamas for at stå bag bortførelserne, og den israelske hær har siden deres forsvinden orkestreret en omfattende menneskejagt i området omkring Hebron, hvor Hamas, den palæstinensiske og stærkt Israel-kritiske oprørsgruppe, nyder stor opbakning.

De israelske myndigheder har sidenhen anholdt og afhørt over 300 medlemmer af Hamas, ligesom hundredvis af hjem er blevet ransaget. Foreløbig meldes fem palæstinensere at være omkommet i kampe under ransagningerne.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har gentagne gange udnævnt Hamas til ansvarlige for kidnapningen, mens organisationen selv har afvist ethvert kendskab til drengenes forsvinden.

Benjamin Netanyahu har i samme stund bebrejdet det palæstinensiske selvstyre, PLO, og dets leder, Mahmoud Abbas, for at have indgået en fredsaftale med Hamas tidligere på året, da dette - ifølge Netanyahu - har legitimeret kidnapningerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.