Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarschefen og rigspolitichefen besøgte danskerne i Afghanistan

Besøget fra to topchefer i Afghanistan havde både til formål at hilse på de danske styrker, men også at vurdere udviklingen mod, at Afghanistan om knap to år kan overtage landets sikkerhedsopgaver selv.

AFGHANISTAN: De danske soldater og politimænd, der er udsendt i Afghanistan, har i denne uge haft besøg. Uventet besøg fra deres to topchefer, forsvarschefen, general Peter Bartram, og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.Som bekendt går den danske og internationale styrkers tilstedeværelse i Afghanistan på hæld, og når 2014 bliver til 2015, får afghanerne selv det fulde ansvar for landets sikkerhed. Fra dansk side vil man gerne sikre sig, at sikkerhedsstyrkerne, der skal tage over i deres eget land, er inde i en god udvikling, og derfor var besøget ikke kun tiltænkt danskerne. Forsvarschefen har også holdt møde med både chefen for den internationale koalition i Afghanistan (ISAF), general John Allen, og den afghanske forsvarschef general, Sher Mohammad Karimi.

- Vurderingen er, at de afghanske sikkerhedsstyrker i stadig stigende grad på egen hånd kan håndhæve sikkerheden i store dele af Afghanistan og gribe ind de steder, hvor uro eller modstand måtte kræve det. Den fortsatte danske indsats skal i de kommende to år understøtte denne positive udvikling, siger forsvarschef Peter Batram til Forsvarskommandoen.

Generelt er opfattelsen, at afghanerne med støtten og udviklingen nok skal blive klar til selv at overtage landets sikkerhedsopgaver.

- Ved mine møder og samtaler har det alle steder været opfattelsen, at de afghanske sikkerhedsstyrker vil få den nødvendige styrke og evne til at løse landets fremtidige sikkerhedsopgaver, siger Peter Bartram.

Den danske rigspolitichef, som ikke tidligere har været i Afghanistan, giver sine politifolk skulderklap for deres arbejde, som har suppleret de danske styrker og er med til at gøre det muligt at forberede afghanerne.

- Det er min første tur til Afghanistan, og jeg er umådelig stolt af den indsats, som vores danske politifolk udfører med at uddanne det afghanske politi. Samarbejdet med de danske styrker er særdeles godt, og vi ville ikke have kunnet løse vores opgave uden dem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til Forsvarskommandoen.

De to chefer har igen forladt Afghanistan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.