Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsoningsmøde i Egypten udskudt

Et møde hos den egyptiske hær mellem oppositionen og præsident Mohamed Morsi er blevet udskudt til »en senere dato«, lyder det fra hæren.

Egentlig skulle Egyptens hær have været vært for et forsoningsmøde onsdag aften, som skulle dæmpe den politiske uro i landet, men det er blevet udskudt til en anden dato, skriver Reuters.

Efter at den samlede opposition, som dækker over liberale, venstreorienterede og sekulære grupper, i sidste uge boykottede et lignende møde, havde oppositionens mulige ankomst til mødet ellers givet fornyet håb om, at forsoningsmødet kunne blive begyndelsen på enden på uroen i Cairos gader.

Udsættelsen af mødet kommer samtidig med, at flere egyptere i udlandet allerede er begyndt at stemme på ambassader verden over om den nye forfatning, som præsident Mohamed Morsi fik hastet igennem en islamisk domineret forsamling.

Stemmeaktiviteten blandt egypterne på konsulater og på ambassader i udlandet er lidt af et tilbageslag for oppositionen, som havde håbet på at forsinke folkeafstemningen.

Oppositionen, herunder partiet Den Nationale Befrielsesfront, har opfordret sine tilhængere til at stemme nej til forfatningsforslaget, som der skal stemmes om på lørdag i Egypten.

Ifølge mødets vært, hæren, er forhandlingerne mellem præsident Mohamed Mursi og oppositionen udskudt til en endnu ukendt dato.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.