Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskere sætter tal på følgerne af brexit for Tyskland

Væksten i Europas største økonomi vil falde med 0,25 procentpoint i 2017, fordi briterne vil forlade EU.

Økonomer på IW-instituttet i Köln skriver, at det svækkede pund sammen med et forventet fald i Storbritanniens økonomiske vækst vil medføre en mindre vækst i Tyskland. Reuters/© Laszlo Balogh / Reuters
Økonomer på IW-instituttet i Köln skriver, at det svækkede pund sammen med et forventet fald i Storbritanniens økonomiske vækst vil medføre en mindre vækst i Tyskland. Reuters/© Laszlo Balogh / Reuters

Følgerne af Storbritanniens udtræden af EU vil idet kommende år reducere væksten i Tyskland - Europas største økonomi - med 0,25 procentpoint.

Det viser et nyt studie, som er blevet offentliggjort af den tyske regionalavis Rheinische Post.

Eksporten, som traditionelt er bærende for den stærke tyske økonomi, kan ventes at falde med ni procent i 2017. Det skyldes det svækkede pund, viser den nye rapport fra IW Köln Instituttet for Økonomisk Research.

Sidste år eksporterede tyske virksomheder varer til Storbritannien til en værdi af omkring 89 milliarder euro (662 milliarder kroner).

Dermed lå Storbritannien på tredjepladsen på listen over Tysklands vigtigste eksportmarkeder.

Økonomer på IW-instituttet i Köln skriver, at det svækkede pund sammen med et forventet fald i Storbritanniens økonomiske vækst vil medføre en mindre vækst i Tyskland.

Og det sker, allerede før briterne reelt har forladt EU.

Den britiske regering står over for svære skilsmisseforhandlinger med EU. Forhandlingerne vil formentligt begynde næste år. I de seneste uger har der været mange diskussioner om, hvorvidt det vil komme til "et hårdt Brexit".

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at jo hårdere et brud med EU den britiske regering ønsker, desto hårdere bliver exit-forhandlingerne.

Bekymringen for de kommende forhandlinger er baggrunden for pundets fald i forhold til euroen.

Importen til Tyskland vil formentligt også falde med omkring 3,5 procent, siger de tyske forskere.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.