Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskere: Kvinder og unge bliver oftest ramt af angst

Forskere fra Cambridge mener, at angst er en overset lidelse. Otte millioner briter menes at være ramt.

Angst er en lidelse, som mange lider af, men ikke er diagnosticeret for, mener forskerne bag britisk studie. Genrefoto. Free/Colourbox.dk
Angst er en lidelse, som mange lider af, men ikke er diagnosticeret for, mener forskerne bag britisk studie. Genrefoto. Free/Colourbox.dk

Kvinder har dobbelt så stor risiko som mænd for at blive ramt af angst, og personer under 35 år af begge køn oplever oftere angst, end ældre personer gør.

Det konkluderer forskere fra Cambridge University i England efter at have samlet resultater fra 48 tidligere studier af angst.

Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Brain and Behaviour, skriver The Guardian.

Personer, der i forvejen lider af alvorlige sygdomme som for eksempel kræft eller sklerose, har også større risiko for at blive ramt af angst.

En lidelse, som forskerne bag studiet kalder "overset".

- Der har været meget fokus på depression, og der bliver forsket meget i det. Det er vigtigt, men det er angst også, siger forskningsleder Olivia Remes fra Cambridge University til The Guardian.

- Angst kan også føre til handicap og svækkelser samt øge risikoen for selvmord, tilføjer hun.

Alene i Storbritannien er det vurderingen, at 8,2 millioner lider af angst i større eller mindre grad. Symptomerne kan være muskelsmerter og svedeture, mens angstramte ofte i højere grad isolerer sig socialt.

Gravide og ludomaner bliver også oftere ramt end gennemsnittet.

- Studiet giver os en indikation af, hvem der har størst risiko for at blive ramt af angst. Når vi ved det, kan vi bedre målrette vores sundhedsvæsens ressourcer og forebyggende indsats, siger Olivia Remes.

Fire procent af verdens befolkning lider af angst. Det tal dækker dog kun over personer, der er blevet diagnosticeret med lidelsen.

- Mange flere er ramt af symptomer på angst, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.