Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsker: Nordkoreas nye missil har alarmerende rækkevidde

Nordkoreansk missil, der blev affyret søndag, kunne have ramt USA's flådebase i Guam, siger analytiker.

Kim Jong-un var angiveligt gladere, end han ser ud her, da han omfavnede raketforskere efter missilaffyringen mandag. Det skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Reuters/Kcna Kcna
Kim Jong-un var angiveligt gladere, end han ser ud her, da han omfavnede raketforskere efter missilaffyringen mandag. Det skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Reuters/Kcna Kcna

Nordkoreas seneste missilaffyring var en succesfuld test af en ny type raket, som en analytiker mener udviste en hidtil uset rækkevidde.

Det betyder blandt andet, at amerikanske flådebaser i Stillehavet var inden for rækkevidde.

Missilet opnåede en usædvanlig højde. Ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA fløj det med en højde på 2111,5 kilometer og nåede 787 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

Rumfartsingeniør og missilekspert John Schilling siger, at det kan tyde på, at missilet kan række 4500 kilometer, hvis det flyver den maksimale distance.

»Missilet har præsteret på et niveau, der aldrig tidligere er set fra et nordkoreansk missil,« skriver John Schilling på den anerkendte hjemmeside 38north.org, der leverer analyser om Nordkorea.

Ifølge Schilling betyder det, at missilet kunne have ramt en amerikansk flådebase i Guam.

»Og endnu mere vigtigt, måske viser det et markant fremskridt i Nordkoreas forsøg på at udvikle langdistanceraketter,« skriver han.

Søndagens missil var »et nyt strategisk ballistisk missil«, skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, overværede personligt missiltesten.

Ifølge nyhedsbureauet »omfavnede lederen (Kim Jong-un, red.) raketforskerne og sagde, at de har opnået et stort mål«.

Det isolerede Nordkorea er underlagt en række sanktioner fra FN på grund af sit atom- og missilprogram.

Både Sydkorea, Japan og USA registrerede affyringen søndag.

Ifølge Japan holdt missilet sig i luften i cirka 30 minutter og tilbagelagde en distance på mellem 700 og 800 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.