Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formodet amerikansk drone dræber mindst to pakistanere

Antallet af droneangreb i Pakistan og Afghanistan er steget, mens Trump har siddet i Det Hvide Hus.

Antallet af droneangreb i Pakistan og Afghanistan er steget, mens Trump har siddet i Det Hvide Hus. Ved et formodet amerikansk droneangreb på et hus i det nordvestlige Pakistan er mindst to militante blevet dræbt, siger pakistanske sikkerhedskilder onsdag. Free
Antallet af droneangreb i Pakistan og Afghanistan er steget, mens Trump har siddet i Det Hvide Hus. Ved et formodet amerikansk droneangreb på et hus i det nordvestlige Pakistan er mindst to militante blevet dræbt, siger pakistanske sikkerhedskilder onsdag. Free

Ved et formodet amerikansk droneangreb på et hus i det nordvestlige Pakistan er mindst to militante blevet dræbt. Det siger pakistanske sikkerhedskilder onsdag.

Pakistan fordømmer angrebet og siger, at den ubemandede drone var rettet mod en "afghansk flygtningelejr".

»Sådanne ensidige handlinger, som den vi har set i dag, er ødelæggende for den samarbejdsånd, der bør herske mellem to allierede i kamp mod terrorisme,« hedder det i den pakistanske erklæring.

Ved angrebet ramte to missiler et hus og dræbte to militante, Ahsan Khorai og Nasir Mehmood, i landsbyen Dapa Mamozai i det pakistanske klanområde (Fata).

»De to dræbte tilhørte Haqqani-netværket«, siger en efterretningskilde i området.

Der har været en mindre stigning i antallet af amerikanske droneangreb i det bjergrige grænseområde mellem Pakistan og Afghanistan, efter at præsident Donald Trump kom til magten i januar sidste år.

Men der er sket langt færre angreb end i 2010. Antallet af angreb af kulminerede under den tidligere præsident Barack Obama.

Tidligere i denne måned blev en mand hårdt såret ved et formodet droneangreb i Fata. Et andet medlem af Haqqani-netværket blev dræbt 26. december i Pakistan af en formodet amerikansk done.

Trump har anlagt en hård kurs over for Pakistan. Han vakte vrede i landet, da han nytårsdag i år skrev et tweet om "Pakistans løgn og bedrag" omkring landets påståede støtte til Taliban og andre militante i Afghanistan.

USA har også i denne måned suspenderet militær støtte til landet for to milliarder dollar (12 milliarder kroner).

Trumps udtalelser om Pakistan blev også sidste år kaldt "fjendtlige" og "truende", og officielle møder og kommunikationslinjer blev nedtrappet mellem de to lande.

Pakistanske embedsmænd har givet udtryk for, at USA aldrig har vist respekt for de ofre, som pakistanerne har ydet i en langvarig kamp mod militante islamister.

Landet er heller ikke blevet hyldet for dets fremskridt i kampen mod grupper som al-Qaeda, Islamisk Stat og Taliban i Pakistan.

Amerikanske embedsmænd frygter, at et direkte brud mellem USA og Pakistan vil destabilisere Afghanistan.

Kommentatorer har sagt, at USA er ved at ændre politisk kurs i regionen og i stigende grad støtter og samarbejder med Indien, hvilket vil øge distancen mellem amerikanerne og Pakistan.

I det seneste år er næsten alle amerikanske droneangreb i Pakistan sket i klanområderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.