Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formodede voldtægtsmænd får en hjælpende hånd

Trods stor modstand fra advokatstanden og lang tids venten har tre af de fem formodede voldtægtsmænd i Indien sikret sig en forsvarsadvokat. Trioen erklærer sig ikke skyldig.

Advokat efter advokat har nægtet at forsvare de fem indiske mænd, der anklages for voldtægt og mord på en kvindelig studerende, på grund af sagens enorme bevågenhed, men tirsdag lykkedes det for tre af dem, skriver BBC.

- Jeg forstår folkets følelser. Men man kan ikke blot gøre, som følelserne dikterer, siger den ene af de to advokater, V. K. Anand, der skal repræsentere Ram Singh, som angiveligt kørte bussen, hvor voldtægten fandt sted.

Den anden forsvarsadvokat, Manohar Lal Sharma, skal ligeledes repræsentere Ram Singh samt to andre formodede medgerningsmænd. De sidste to mangler ifølge Reuters stadig at bede om juridisk bistand.

De fem, samt en sjette, hvis alder opgives til 17 år, og som får sin sag behandlet ved en ungdomsdomstol, samlede i december Jyoti Singh Pandey og hendes kæreste op i en bus, da de var på vej hjem fra en biograf.

Kort efter begyndte et timelangt mareridt, hvor den 23-årige kvinde blev seksuelt mishandlet, banket med jernstænger og til sidst smidt af bussen sammen med sin kæreste - begge nøgne. Som en bestialsk afslutning på mishandlingen forsøgte bussens chauffør at køre Jyoti Singh Pandey over.

Ved det første retsmøde i sagen var der en ophedet stemning i retten i New Delhi.

En højesteretssagfører blev buhet ud, da han erklærede sig villig til at stille sig op som forsvarer for de fem mænd, der anklages for voldtægten, som kostede kvinden livet.

Det fik andre advokater i det tætpakkede retslokale til at buhe ad ham. Dommeren afviste at give sagføreren bemyndigelsen til at forsvare de anklagede mænd, da han ikke havde været forbi fængslet for at få en underskrift fra dem.

To af mændene har tilkendegivet, at de vil vidne mod de tre øvrige mod at få nedsat deres straf. Alle fem mænd sigtes for bortførelse, voldtægt og mord, og anklagemyndigheden kræver dødsstraf. Den hævder at have omfattende retsmedicinske beviser for de seks mænds forbrydelse, og det er kommet frem, at nogle af mændene har bidemærker på kroppen fra den afdøde kvinde.

Næste retsmøde finder sted 10. januar. Hvornår der falder dom er uvist, men domstolen beskrives som værende »hurtigtarbejdende«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.