Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forhandler advarer mod »helvede« i Syrien

Udsigterne er dystre, hvis det ikke lykkes at finde en politisk løsning på konflikten i Syrien, understreger fredsforhandler under et besøg hos den russiske udenrigsminister.

RUSLAND: Der er endnu ikke fundet en løsning på den 21 måneder lange og blodige konflikt i Syrien, men parterne bliver stadig nødt til at prøve.

Det understreger Lakhdar Brahimi, der er fredsmægler på vegne af FN og Den Arabiske Liga, under et besøg i Rusland. Han mener, at alternativet til at droppe forhandlingerne og opgive håbet om en politisk løsning er for dystert.

- Hvis det eneste alternativ til en politisk proces er helvede, så skal vi alle kontinuerligt arbejde hen imod en politisk proces, siger fredsforhandleren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lørdag inviterede ham sammen med den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, til pressemøde i Moskva. Og de er enige om, at de politiske muligheder endnu ikke er udtømte.

- Der er stadig en chance for en politisk løsning, og det er vores pligt at gøre alt, hvad vi kan for at udnytte den chance, siger Sergei Lavrov.

Rusland har indtil videre blokeret for FN og Den Arabiske Ligas mulighed for at lægge yderligere pres på den syriske præsident, Bashar al-Assad, ved at sige, at en politisk løsning ikke er betinget af Assads afsked. Russerne har kaldt sådan et krav »forkert« og mener ikke, at det vil føre til noget.

Rusland holder også fast i kritikken af den syriske opposition, som der ifølge Sergei Lavrov ikke er nogen grund til at forhandle med.

- Vi er sikre på, at det er en blindgyde, som kun vil føre til en forværring af situationen, siger udenrigsministeren.

Udmeldingen er en smule overraskende, da den russiske viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov, fredag annoncerede, at han har inviteret Ahmed Moaz al-Khatib, der er leder af den nye bredtfavnende syriske oppositionssammenslutning, Syria National Coalition (SNC), til Moskva.

Den russiske viceudenrigsminister gav dog samtidig udtryk for, at drøftelserne lige så godt kan finde sted i enten Geneve eller Cairo.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.