Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forgiftet russisk eks-spion er nu uden for livsfare

Sergej Skripal og hans datter blev alvorligt syge, efter de blev udsat for et nervegiftangreb.

Tidligere spion Sergej Skripal, der blev eksponeret for nervegift 4. marts, er ikke længere i kritisk tilstand, oplyser britisk hospital ifølge Reuters.
Tidligere spion Sergej Skripal, der blev eksponeret for nervegift 4. marts, er ikke længere i kritisk tilstand, oplyser britisk hospital ifølge Reuters.

Den tidligere dobbeltspion Sergej Skripal, der blev eksponeret for nervegift 4. marts, er ikke længere i kritisk tilstand.

Det oplyser hospitalet i Salisbury ifølge Reuters.

66-årige Sergej Skripal og hans datter Julia blev alvorligt syge, efter de blev udsat for et nervegiftangreb i den engelske by Salisbury.

Den 33-årige datter "vågnede for mere end en uge siden". Det oplyste Julia Skripal torsdag i en pressemeddelelse, som politiet sendte ud.

- Jeg vågnede for mere end en uge siden, og jeg er glad for at kunne sige, at jeg bliver stærkere hver dag.

- Jeg er taknemmelig for interessen for mig og for de mange beskeder med god bedring, jeg har modtaget, lød det i pressemeddelelsen.

Den britiske premierminister, Theresa May, var hurtigt ude og anklage Rusland for at stå bag angrebet. Som reaktion besluttede hun at udvise 23 russiske diplomater.

USA, Canada og en lang række EU-lande fulgte i sidste uge Storbritanniens eksempel og udviste russiske diplomater. Rusland har svaret igen ved at udvise et tilsvarende antal diplomater fra de pågældende lande.

Eksperter fra Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) er i færd med at undersøge giftangrebet.

Rusland har tilbudt at indgå i en fælles efterforskning af sagen.

Onsdag betegnede den britiske delegation i OPCW Ruslands tilbud som "perverst".

Forslaget er "en splittende taktik og endnu mere fejlinformation, der har til formål at undgå de spørgsmål, som de russiske myndigheder må besvare", lød det i et tweet fra de britiske OPCW-udsendinge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.