Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre advarer efter 8-årigs død: Livsfarlig YouTube-trend breder sig blandt børn

I USA er flere børn blevet indlagt og en otteårig har mistet livet efter at have efterlignet livsfarlige videoer på YouTube, der viser en trend, som er blevet døbt Hot Water Challenge.

Flere amerikanske medier har beskrevet YouTube-trenden herunder Mic.com.

Et af de seneste ofre er Ki'ari Pope på bare otte år fra Florida, der af sin kusine blev udfordret til at drikke kogende vand gennem et sugerør. Hun indvilligede og fik efterfølgende så alvorlige brandsår i munden og halsen, at hun fik foretaget en trakeostomi, (et rør i halsen, der danner en kunstig luftvej, red.)

Efterfølgende klagede Ki'ari Pope over, at hun havde svært ved at trække vejret. Hun blev indlagt på hospitalet den 30. juli, men døde kort efter, skriver cbsnews.com.

Forældre advarer: Hold øje med jeres børn på internettet

Dødsfaldet og en række andre tragiske sager får nu børnenes forældre til at råbe op, fordi de gerne vil advare andre forældre om den farlige leg.

»Forældre, tal med jeres børn om de her udfordringer,« udtaler Ki'ari Popes tante, Diane Johnson, til CBS12.

Hot Water Challenge kan både handle om, at barnet bliver udfordret til at drikke kogende vand gennem et sugerør, men det kan også gå ud på, at børn som en overraskelse hælder kogende vand udover hinanden.

Permanent vansiret

11-årige Jamoneisha Merrit lå og sov, da hendes venner hældte kogende vand udover hendes ansigt. Hun fik ekstremt alvorlige brandskader og kan blive permanent vansiret.

I North Carolina har en 10-årig dreng ved navn Wesley Smith også fået alvorlige brandsår, efter han og hans stedbror blev inspireret af YouTube-trenden, rapporterer Mic.com.

Wesley Smiths stedfar, Jimmy Daugherty, udtalte efter ulykken, at det som forælder er vigtigt at holde øje med, hvad dine børn foretager sig på internettet, skriver Time.com.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.