Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»For tidligt at tale om en våbengal nation? Nej, det er for sent«

En række prominente kendisser kræver et opgør med USAs liberale våbenlov på det sociale medie Twitter, efter drabene på Sandy Hook Elementary School.

Michael Moore. (Arkivfoto)
Michael Moore. (Arkivfoto)

Fredagens skoleskyderi i USA har endnu engang pustet til debatten om den amerikanske våbenlov, som flere mener bør strammes.

Efter massakren på Sandy Hook Elementary School i fredags, hvor 20 børn og syv voksne mistede livet, var en række amerikanske borgmestre anført af borgmesteren i New York, Michael Bloomberg, ude at sige, at våbenloven skal strammes.

Det er samme melding fra en række kendisser på det sociale medie Twitter. En af dem er dokumentaristen Michael Moore, der i 2002 lavede den Oscar-vindende film »Bowling for Columbine«, hvor han særdeles kritisk undersøgte kulturen omkring våben og vold i USA med udgangspunkt i skoleskyderiet på Columbine High School i 1999.

- Kun få minutter efter (skoleskyderiet red.) siger kloge hoveder og politikere, at »det ikke er det rette tidspunkt at tale om våbenkontrol«. Virkelig? Hvornår er det øjeblik?, skriver Michael Moore på Twitter og fortsætter:

- For tidligt at tale om en våbengal nation? Nej, det er for sent. Mindst 31 skoleskyderier siden Columbine.

Den verdensberømte journalist Piers Morgan, som bl.a. er vært på CNN-showet »Piers Morgan Tonight«, er også yderst kritisk for den liberale amerikanske våbenlov.

- I er måske ikke enige i alt, jeg foreslår, men lad os tage debatten. Højt. Gør det for de stakkels børn og deres stakkels familier, skriver Piers Morgan, der også kendt som dommer i talentprogrammet »Britain's Got Talent«.

Fra den amerikanske rockstjerne Lenny Kravitz lyder det, at våbnene skal væk nu:

- Jeg værdsætter vores amerikanske rettigheder. Men det er - igen - derfor, at våbnene skal forsvinde, skriver han.

Våbenloven i USA bliver sat til debat hver gang et skyderi finder sted. Senest i juli i Aurora i Colorado, hvor en gal mand gik amok med et våben i en biograf under premieren på den nyeste Batman-film. Men om det lykkes Obama at stramme våbeloven, hvis han ønsker, er ifølge en dansk USA-ekspert tvivlsomt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.