Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Folk er berørte og chokerede«

Der er tumult foran blokken, hvor magasinet Charlie Hebdo tidligere i dag var udsat for et skudangreb, fortæller Jakob Ussing, Berlingskes udsendte i Paris.

En grædende kvinde uden for Charlie Hebdos kontor i Paris hjælpes ind i en ambulance.
En grædende kvinde uden for Charlie Hebdos kontor i Paris hjælpes ind i en ambulance.

De fremmødte folk på gaden foran magasinet Charlie Hebdos kontor, der tidligere i dag var udsat for et angreb, er chokerede og rørte. Og der er optrin mellem en mand fra det det højreorienterede parti Front Nationals ungdomsafdeling og nogle af de fremmødte muslimer.

»Muslimerne mener, at han skar dem allesammen over en kam. Han sagde, at det er de fundamentalistiske islamisters skyld. Men han formulerede sig, så det kom til at lyde, som om det var alle muslimers skyld,« forklarer Berlingskes korrespondent i Paris, Jakob Ussing, som netop er ankommet til gerningsstedet:

»Der er en lidt ophedet stemning efter optrinnet. Der er kommet rigtig mange muslimer til stedet, og der er ingen tvivl om, at de ikke bryder sig om, at nogle benytter sig af lejligheden til at skære alle sammen over en kam,« fortæller Jakob Ussing.

Han forklarer videre, at der er et massivt opbud af journalister, og at politibiler, ambulancer og brandbiler kører forbi konstant. Den nærmeste metrostation er ligeledes spærret af.

Det er dog ikke hele Paris, der er på den anden ende.

»På Garre Du Nord, som er en af de travleste stationer i Europa, var politiopbuddet ikke enormt. Så det er meget koncentreret omkring blokken, hvor Charlie Hebdo har til huse. Der er dog svært bevæbnede politifolk i togene,« siger Jakob Ussing:

»Dem, der er kommet her, er berørte og chokerede, men der er også folk i  byen, som livet går videre for«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.