Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fogh takker afgående topgeneral

NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, respekterer ISAF-chef John Allens beslutning om at trække sig tilbage.

BELGIEN: Den afgående chef for NATOs styrker i Afghanistan, den amerikanske general John Allen, får pæne ord med på vejen fra generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

På Twitter skiver forsvarsalliancens generalsekretær, at han respekterer generalens beslutning om at trække sig tilbage i stedet for at tiltræde posten som den øverste militære leder i NATO.

- Jeg takker general Allen for hans fremragende lederskab og eksemplariske tjeneste. Jeg ønsker ham og hans familie det bedste i fremtiden, skriver Fogh.

- Han kan være meget stolt af, hvad han har opnået som den længst tjenende leder af ISAF, skriver generalsekretæren i et andet tweet.

John Allen meddelte tidligere tirsdag den amerikanske præsident Obama, at han ønsker at gå på pension. Allen skulle have tiltrådt som leder af NATOs centrale militære kommando, SHAPE, i løbet af foråret, men det amerikanske senat har forhalet godkendelsen af generalen på grund af hans involvering i skandalen, der kostede hans forgænger som ISAF-chef, David Petraeus, posten som direktør for efterretningstjenesten CIA.

- Jeg har haft møde med general John Allen i dag og har accepteret hans ønske om at gå på pension fra militæret, så han får tid til at hellige sig sin familie, der er ramt af sygdom, siger Barack Obama ifølge Reuters i en kort kommentar.

Ifølge Washington Post afviser Allen at Petraeus-sagen har haft indflydelse på hans beslutning om at trække sig tilbage. Generalen er blevet involveret i sagen, fordi han har mailet med en kvinde, som påstår, at hun er blevet chikaneret af Petraeus’ elskerinde, men det amerikanske forsvarsministerium har renset ham for enhver anklage.

Han vil nu hellige sig plejen af sin kone Kathy, der lider af flere kroniske sygdomme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.