Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fogh: Putins besøg på Krim-halvøen er upassende

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen kritiserer den russiske præsidents besøg på den annekterede Krim-halvø.

Anders Fogh Rasmussen.
Anders Fogh Rasmussen.

UKRAINE: NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, bruger fredag betegnelsen »upassende« om den russiske præsident Putins besøg på Krim-halvøen, som Rusland har annekteret fra Ukraine.

Kort inden udtalelsen faldt, meddelte internationale medier, at den russiske præsident var landet i byen Sevastopol, hvor Ruslands sortehavsflåde har sin hovedbase. Her lod han sig hylde under en tale til besætningerne på krigsskibene og blev modtaget som en befrier i gaderne af prorussiske indbyggere.

»Jeg mener, at hans besøg på Krim er upassende,« lyder det fra Anders Fogh Rasmussen.

Samtidig gentog generalsekretæren sin erklæring fra torsdag om, at han ikke kan se tegn på, at Rusland har trukket sine tropper væk fra Ukraines grænse.

Svaret fra Ruslands udenrigsministerium var torsdag, at Fogh Rasmussen må være blind, hvilket fik generalsekretæren til at svare tilbage, at hans syn ikke fejler noget, men at han stadig ikke kunne se tegn på russisk tilbagetrækning.

Også det ukrainske udenrigsministerium fordømmer Putins besøg på Krim. I Kiev bliver det betegnet som en overlagt optrapning af den ukrainsk-russiske krise.

Putins besøg finder sted samtidig med, at der er udbrudt kampe ud i byen Mariupol i det østlige Ukraine mellem prorussiske separatister og politi på den ene side og ukrainske tropper, der blandt andet beskød en politistation, hvor politifolk havde barrikaderet sig. Billeder viser bygningen i brand og tydelige mærker efter at være beskudt med granater.

Der er endnu ingen tal over antallet af dræbte og sårede. Foreløbige meldinger siger, at mellem to og otte personer har mistet livet, og at otte er såret.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.