Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Første mistænkte anholdt efter sexvold i Køln

26-årig mand fra Algeriet mistænkes for at stå bag overgreb i Køln. Tyske politikere planlægger strammere kurs over for indvandrere fra Nordafrika.

De alvorlige hændelser i Køln har givet anledning til nye protester mod indvandringen over hele Tyskland
De alvorlige hændelser i Køln har givet anledning til nye protester mod indvandringen over hele Tyskland

BERLIN: Tysk politi er kommet et skridt nærmere i forsøget på at stille gerningsmændene bag nytårsnattens seksuelle overgreb i Køln til ansvar.

I går meddelte statsadvokaten i Køln, at man agter at rejse tiltale mod en 26-årig mand fra Algeriet, der bor på et asylcenter uden for Køln. Tysk politi anholdt denne weekend manden, der mistænkes for at have stjålet en mobiltelefon og for at have krænket sit offer seksuelt, skriver Süddeutsche Zeitung.

Statsadvokaten i Køln efterforsker sager mod 21 navngivne mænd med udenlandsk baggrund, der mistænkes for tyveri. Indtil videre er den 26-årige algerier den eneste anholdte, der mistænkes for den bølge af seksuelle krænkelser, der nytårsnat fandt sted på banegården og domkirkepladsen i Køln.

Antallet af anmeldelser stiger fortsat. Indtil videre har Kølns politi registreret 766 anmeldelser, hvoraf 381 drejer sig om seksuelle krænkelser. Ifølge statsadvokaten stammer samtlige overgrebsmænd fra nordafrikanske lande som Marokko, Tunesien og Algeriet. Hændelserne i Køln har derfor skabt øget tysk fokus på indvandring fra Nordafrika.

De tyske myndigheder har de seneste måneder konstateret en voldsom stigning i antallet af asylansøgere fra Nordafrika. I januar sidste år søgte 300 marokkanere og 540 algeriere om asyl i Tyskland. I december var tallet henholdsvis 2.900 marokkanere og 2.300 algeriere.

Kun de færreste nordafrikanske indvandrere er berettigede til asyl i Tyskland, men de tyske myndigheder har store vanskeligheder med at udvise uønskede personer. I den tyske regering vokser irritationen over manglende samarbejdsvilje fra de nordafrikanske lande.

»Det kan ikke være rigtigt, at man tager imod ulandsbistand, men ikke imod sine egne borgere,« siger SPD-formand Sigmar Gabriel ifølge Spiegel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.