Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Første hold ofre for canadisk storbrand kan flytte hjem

Indbyggerne i byen For McMurray blev evakueret for knap en måned siden, da en naturbrand hærgede området.

Fort McMurray: Efter knap en måned i midlertidige lejre kan de første indbyggere i den canadiske by Fort McMurray så småt begynde at vende hjem.

De knap 100.000 mennesker blev evakueret fra byen og omkringliggende områder, da en voldsom naturbrand hærgede i begyndelsen af maj og siden har opslugt hele nabolag og et areal på 580.000 hektar, der svarer til 5800 kvadratkilometer.

Delstaten Albertas premierminister, Rachel Notley, siger, at de første beboere kan flytte tilbage i deres hjem i løbet af onsdag. Indbyggere fra de tre hårdest ramte kvarterer i byen må dog vente lidt længere.

- De bliver nødt til at finde ud af, hvor de kan bo i hvert fald på kort sigt, indtil oprydningen er færdig i disse nabolag, siger Notley på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det gælder omtrent 9000 personer med adresser i Abasand, Beacon Hill og Waterways.

Rachel Notley roser samtidig Fort McMurrays evakuerede borgere for deres måde at håndtere situationen på.

- Indbyggerne i Fort McMurray imponerer mig hver eneste dag med deres robusthed og stædighed, skriver Notley på Facebook ifølge BBC.

- Jeg ved, at de selv i lyset af denne udfordrende og frustrerende situation vil stå stærke, modstandsdygtige og sammen, skriver hun videre.

Myndighederne vil dagligt vurdere forholdene i området, og hvis de forværres, kan planerne om at få de evakuerede hjem blive ændret.

- Jeg beder alle jer, der vælger at vende hjem i denne uge, om ikke at tage tilbage uden en plan. Tag mad, vand og andre nødvendigheder til to uger med jer, siger Notley.

Mennesker, som lider af problemer med åndedrættet, bør holde sig væk fra byen indtil videre på grund af den dårlige luftkvalitet efter branden.

Yderligere er der blevet udstedt en opfordring til, at indbyggerne koger deres vand.

Den voldsomme naturbrand har ødelagt flere end 2400 hjem og bygninger og tvunget en række oliearbejdspladser, hvor der udvindes tjæresand, til at indstille produktionen og sende de ansatte væk fra området.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.