Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN's Sikkerhedsråd advarer Nordkorea efter ny missiltest

Kina, Nordkoreas vigtigste allierede og samhandelspartner, er med til at fordømme søndagens missilaffyring.

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil.
FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil.

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil.

Samtidig advarer rådet om yderligere tiltag som svar på Nordkoreas »stærkt destabiliserende opførsel«.

Det fremgår af en enstemmig udtalelse fra det 15 lande store råd mandag.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede og største samhandelspartner, er således også enig i at fordømme missilaffyringen, der fandt sted søndag morgen koreansk tid.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Sikkerhedsrådet er tirsdag hasteindkaldt til et møde bag lukkede døre om missiltesten.

Sikkerhedsrådet er parat til at stramme sanktionerne over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler. Det fremgår af udtalelsen.

I 2016 vedtog rådet to resolutioner om sanktioner for at øge presset på Nordkorea. I alt er det sket seks gange, siden Nordkorea i 2006 foretog sin første atomtest.

Men sanktionerne har ikke haft den ønskede effekt. Siden begyndelsen af 2016 har Nordkorea gennemført to atomprøvesprængninger og adskillige prøveaffyringer af missiler.

Mandag meddelte styret i Pyongyang, at et nyt ballistisk missil med kapacitet til at føre et "kraftigt atomsprænghoved" frem var blevet testet søndag.

Ifølge eksperter er missilet muligvis det hidtil mest langtrækkende, som det er lykkedes de nordkoreanske raketingeniører at fremstille.

Missilet holdt sig i luften i cirka 30 minutter, nåede en højde på over 2100 kilometer og tilbagelagde en distance på 787 kilometer, før det endte i Det Japanske Hav.

Nordkorea betegnede missiltesten som en succes.

FN har tidligere forbudt Nordkorea at udvikle atom- og missilteknologi.

USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, siger til ABC News om mulige nye sanktioner, at »der er mange forskellige ting, vi endnu ikke har gjort«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.