Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FN: Trumps indrejseforbud strider mod folkeretten: »Det er ondsindet«

Indrejseforbud rettet mod borgere fra syv lande er ondsindet og ulovligt, siger FN's menneskeretschef.

Diskrimination mod mennesker alene på baggrund af deres nationalitet er i strid med folkeretten, siger FN om det amerikanske indrejseforbud.
Diskrimination mod mennesker alene på baggrund af deres nationalitet er i strid med folkeretten, siger FN om det amerikanske indrejseforbud.

Genève. Diskrimination mod mennesker alene på baggrund af deres nationalitet er i strid med folkeretten.

Det fastslår FN's højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad al Hussein, med henvisning til det indrejseforbud, USA's nye præsident har indført.

- Diskrimination alene på nationalitet er ulovligt ifølge menneskeretlige love, lyder det i en meddelelse fra Zeid Ra'ad al Husseins kontor.

- Det amerikanske forbud er også ondsindet og spilder ressourcer, som der er brug for i ordentlig terrorbekæmpelse, hedder det videre i meddelelsen på Twitter.

Præsident Donald Trump underskrev fredag aften et dekret, der blandt andet betyder et midlertidigt indrejseforbud for statsborgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

I løbet af weekenden skabte de nye bestemmelser stor forvirring i USA's lufthavne.

Først søndag aften fastslog det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed, at personer med opholdstilladelse i USA kan få lov at rejse ind, efter at de har været igennem et ekstra sikkerhedstjek.

Titusindvis af demonstranter i USA har protesteret mod indrejseforbuddet, der også har fået kritik fra en række lande.

Dekretet fra Det Hvide Hus indebærer også et midlertidigt stop for flygtninge i mindst 120 dage.

De to FN-organer, der har mest at gøre med flygtninge - FNs flygtningeagentur (UNHCR) og den Internationale Organisation for Migration (IOM) - udsendte lørdag en meddelelse, hvor de dog ikke kommenterede indrejseforbuddet eller flygtningestoppet direkte.

I stedet opfordrede UNHCR og IOM de amerikanske myndigheder til at ?fortsætte deres stærke lederrolle og lange tradition for at beskytte dem, der flygter fra konflikt og forfølgelse?.

De lovede også, at de vil "engagere sig aktivt og konstruktivt med den amerikanske regering for at beskytte dem, der har mest brug for det", skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.